Sähköautolla ylös jyrkkää laskettelurinnettä

Vuonna 1986 Audi osoitti quattro-nelivedon teknisen etumatkan Jämsässä, kun Audi 100 CS -malli kipusi Pitkävuoren K100-mäkihyppytorniin.

Tammikuun lopulla vuonna 2019 Audi laittoi uuden ensimmäisen täyssähköisen SUV:in laskettelurinteeseen, missä maailman parhaat alppihiihtäjät taistelevat Hahnenkammin kilpailun voitosta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Erikoisvarusteinen Audi e-tron kipusi ”Mausefallen” legendaarisella ”Streifilla”. Tämän vaikuttavan laskettelurinteen jyrkimmässä osassa on 85 % kaltevuus.

Päästäkseen kipuamaan tämän osuuden Audi e-tron varustettiin erityisellä quattro-voimansiirrolla, jossa on kaksi sähkömoottoria taka-akselilla ja yksi sähkömoottori etuakselilla.

Kuva: Audi.

Tämä teknologinen erityismalli saavuttaa kokonaistehon 370 kW boost-toiminnolla ja pyörävääntöä 8 920 Nm:iä.

Tämä mahdollisti täyden suorituskyvyn jyrkässä rinteessä. Audi myös muokkasi auton ohjelmistoa ajoväännön ja väännön jaon osalta ”Streifin” erityisolosuhteita varten.

Vain tätä tapahtumaa varten kehitetyt piikeillä varustetut 19” renkaat tarjosivat tarvittavan pidon lumella ja jäällä.

Mahdollisimman suuren turvallisuuden takaamiseksi Audi e-tronin erikoismalli varustettiin turvakehikolla ja 6-pistevöillä sekä kuppipenkillä. Turvallisuussyistä autoon kiinnitettiin myös turvavaijeri, siltä varalta jos auto lähtisi valumaan rinnettä alas, mutta siinä ei ollut veto-ominaisuutta.

Kuva: Audi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here