Roope Korhosen nousujohteinen Rallye du Var Ranskassa päättyi ulosajoon

Rallye du Var päättyi laukaalaisen Roope Korhosen ja kartanlukijansa Anssi Viinikan osalta lauantaina ulosajoon. Rautio Motorsportia edustava Korhonen ajoi nousujohteista kilpailua aina kymmenennelle erikoiskokeelle saakka, kunnes sortui ajovirheeseen. Keskeytyshetkellä Korhonen oli luokassaan seitsemäntenä.

Heti perjantain avauserikoiskokeella Korhonen kärsi rengasrikon ja jäi kärjestä 45 sekuntia. Päivän päätteeksi nuorukainen nousi luokassaan sijalle yhdeksän ollen reilut pari minuuttia johtavaa Yoann Bonatoa perässä. Päivän päätteeksi Korhonen tunnusti rehdisti olevansa oppimatkalla.

-Todennäköisesti jossain asvaltin leikkauksessa meni rengas ja sen jälkeen alettiin varoa liikaa. Onhan tämä muutenkin oppireissu meille. Ei tätä pysty vertaamaan edellisiin asvalttiralleihin, koska tiet ovat täysin erityyppisiä, kertoi Korhonen.

Lauantaina Korhonen paransi selvästi vauhtiaan, mutta kärjessä ajaneet isäntämaan Bonato, Rossel ja Camilli olivat täysin omaa luokkaansa. Yhdeksän erikoiskokeen jälkeen Keski-Suomen kaksikko oli noussut sijalle seitsemän, kunnes oikealle kääntyvä mutka koitui kohtaloksi.

-Meillä oli liikaa kyytiä ja auto lähti vaan luistamaan ulos tieltä. Tiputiin varmaan joku kymmenen metriä tähän alemmalle tielle. Harmittaahan tämä, kun meillä oli nousujohteinen ralli tähän asti. Täällä oli todella vaikeat tiet ja tämä on kuitenkin Rally2:lla aika raakaa touhua. Pakko on pitää vauhtia yllä, jos haluaa kehittyä kuljettajana, päätti pettynyt Korhonen.

Seuraavaksi Korhonen kilpailee Rally Monzassa vajaan viikon kuluttua.

Ralli: Roope Korhonen hakee lisää asvalttioppia Rallye du Varista

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän