Rekisteröinti: Uusia henkilöautoja rekisteröitiin kesäkuussa lähes 10 000

Kesäkuun aikana rekisteröitiin yhteensä 9 941 uutta henkilöautoa. Rekisteröintien määrä on 23,9 prosenttia suurempi kuin viime vuoden kesäkuussa, jolloin korona söi autojen kysyntää.

Koronan vaikutus näkyy vielä jonkin verran rekisteröinneissä, sillä kesäkuun rekisteröinnit jäivät 4,1 prosenttia pitkän aikavälin keskiarvoa alemmas.

Tänä vuonna uusia henkilöautoja on ensirekisteröity 56 730, joka on 19,7 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Käytettyjen autojen kauppa kävi kesäkuussa hieman kevättä verkkaisemmin. Käytettyjä henkilöautoja myytiin kesäkuussa 54 173. Tämä on 1,2 prosenttia pitkän aikavälin kesäkuun keskiarvoa vähemmän. Vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana käytettyjen henkilöautojen kauppaa on käyty 3,3 prosenttia vilkkaammin kuin viime vuonna.

Tavara-autojen kysyntä jatkui kesäkuussa vahvana

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin kesäkuussa 1 299, joka on 49,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa, jolloin koronan vaikutus oli pakettiautomarkkinassa suurimmillaan.

Kesäkuun 2021 rekisteröintien määrä kipusi jo 4,3 prosenttia pitkän aikavälin kesäkuun keskiarvoa korkeammaksi. Pakettiautoja on ensirekisteröity kuluvana vuonna yhteensä 7 299, joka on 16,5 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Kevyitä alle 6 tonnin kuorma-autoja on vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana rekisteröity 481, joka on 13,2 prosenttia viime vuoden alkupuolikasta enemmän.

Keskikokoisia 6–16 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna ensirekisteröity 115, joka on 5,7 prosenttia viime vuotta vähemmän.

Yli 16 tonnin kuorma-autoja ensirekisteröitiin kesäkuussa 240, joka on 62,2 prosenttia enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa. Alkuvuoden aikana on rekisteröity yhteensä 1 304 yli 16 tonnin kuorma-autoa, joka on 6,5 prosenttia viime vuoden alkupuolikasta enemmän.

Myös uusien linja-autojen rekisteröinnit ovat kääntyneet pitkän laskun jälkeen kasvuun. Kesäkuussa rekisteröitiin 79 uutta linja-autoa. Vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana on rekisteröity yhteensä 151 uutta linja-autoa, joka on noin kolmanneksen enemmän kuin viime vuonna.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!