Ratakuorma-autoilu: Mäkisen Sisu oli pitelemätön Britannian sarjan aika-ajossa

15.10.2018 15.30

Britannian avoimen ratakuorma-autojen BTRC (British Truck Race Championship) -sarjan hallitseva mestari Mika Mäkinen tekee kahden kilpailuviikonlopun mittaisen paluun ratakuorma-autojen Britannian mestaruussarjaan.

Mäkisen ohjelmassa on kauden kaksi viimeistä kilpailuviikonloppua, joista ensimmäinen ajettiin Pembreyn moottoriradalla Englannissa.

Hallitsevan mestarin debyytti käynnistyi tyrmäyksellä, sillä suomalaiskuljettaja kellotti aika-ajossa peräti 3,271 sekunnin erolla paalulle.

– Aika-ajossa vettä satoi kaatamalla, ja kun paras englantilainen jäi neljän sekunnin päähän niin ajamaani tulosta ei täällä taaskaan purematta nielty. Sisu joutui syyniin, se punnittiin, sen turvakaaret mitattiin ja perästä tarkastettiin mahdollinen kitkalukko. Kilpailun katsastaja totesi ylimääräisten tarkastusten jälkeen sarjan järjestäjälle, että ”Suomessa ajetaan huonoissa ajo-olosuhteissa viisi kuukautta vuodesta, joten koittakaa nyt vain ymmärtää että vaikeissa ajo-olosuhteissa joku vain voi olla toista nopeampi”, Mäkinen toteaa.

Ensimmäisessä kilpailulähdössä johdossa ajanut suomalaiskuljettaja liputettiin liiallisen savunmuodostuksen takia ratavarikolle. 

Uudelleen radalle päästyään Mäkinen nousi lähdössä vielä kahdeksanneksi.

Päivän toinen lähtö oli taas epäonninen. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä kärjessä ajaneen Mäkisen Sisusta pamahti perä kappaleiksi ja se päätti samalla suomalaistiimin Pembreyn kilpailuviikonlopun.

Sunnuntain lähdöissä Mäkistä ja Sisua ei enää nähty.

Britannian avoimen BTRC -ratakuorma-autosarjan kauden finaaliviikonloppu kilpaillaan kolmen viikon kuluttua Brands Hatchin moottoriradalla Englannissa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!