Ralli: Nuorelle rallitähdelle tarjolla huippupalkinto rallin MM-sarjaan

Maineikas suomalaisia nuoria rallikuljettajia maailmalle vievä Flying Finn Future Star -kilpailu jatkuu tänään SM Oili Jalonen Rallin yhteydessä Laitilassa.

Tämän kauden toisena palkintona kilpailussa voittaja pääsee ajamaan kaudelle 2020 junioreiden rallin MM-sarjaan (JWRC).

Kauden ensimmäisen palkinnon kesäkuussa voitti Heinolan Urheiluautoilijoiden 17-vuotias rallitähti Sami Pajari, joka pääsi näyttämään kykynsä elokuun alussa ajetussa Suomen MM-rallissa.

Pajari on mukana myös tämän kauden toisessa FFFS-kilpailussa.

Laitilan SM-rallissa palkinnosta hänen kanssaan kilpailevat lisäksi Juho Koski-Lammi, Heikki Koski-Lammi, Aleksi Röyhkiö, Arttu Lähdeniemi, Lauri Joona ja vuoden 2018 Flying Finn Future Star Henri Hokkala.

Lähdeniemi ja Joona raivasivat tiensä jo ensimmäiseen FFFS-finaaliin kesäkuussa Pajarin kanssa.

Pajari antoi hienot näytöt Jyväskylässä ja ajoi jopa pari luokkansa pohja-aikaa. Myös muut nuoret rallitähdet osoittivat kykyjään Keski-Suomen sorateillä.

– Taistelu FFFS-tittelistä on kyllä todella tiukka. Sami Pajarin lisäksi Neste Rallissa oli mukava nähdä myös Lauri Joona ja Aleksi Röyhkiö. Kaikki heistä pystyivät vielä hyvään vauhtiin, mikä keräsi kiitosta JWRC-organisaatiolta. Tähän kun lisätään muut tutut ja kovat nimet Ralli SM -sarjasta, niin uskon, että tästä porukasta seuloutuu se kuljettaja, joka maailmalle lähtee, pohtii Neste Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen.

SM3-luokan viisi parasta

Ralli SM -kauden jälkeen pidettävään valintatilaisuuteen pääsevät edellä mainituista kuljettajista ne, jotka ovat SM3-luokan pisteissä viiden parhaan joukossa.

FFFS-kilpailijoista viiden parhaan joukkoon viiden osakilpailun jälkeen mahtuu neljä kuljettajaa: Joona, Pajari, Lähdeniemi ja Hokkala.

Nuorten kuljettajien pakkaa SM3-luokan kolmantena sekoittaa moninkertainen suomenmestari Joonas Lindroos, joka on vauhdillisesti erittäin kova vastus kenelle tahansa kuljettajalle, mutta ei ikänsä puolesta voi osallistua FFFS-kilpailuun.

– Täytyy muistaa, että Ralli SM -sarjassa taistellaan ensisijaisesti suomenmestaruudesta. Lisäksi nuorille kuljettajille on tarjolla tämä FFFS-kilpailu. On todella hienoa, että mukana on Joonaksen kaltainen kuljettaja antamassa vertailukohdan. Jos hänen kaltaisensa kuljettajan pystyy voittamaan täällä, on vauhtia varmasti myös maailmalla, Tarkiainen vertailee.

Valintatilaisuuskin uudistuu

Salon ja Turun seudulla ajettavan Ralli SM -sarjan päätöskisan jälkeen järjestään valintatilaisuus, jossa siihen päässeiltä kuljettajilta testataan niin fyysisiä kuin henkisiäkin kykyjä sekä mediataitoja.

Mikäli voittava kuljettaja ajaa tällä kaudella Ralli SM -sarjassa M-Sportin Ford-kalustolla ja Pirellin renkailla, tukevat M-Sport, Pirelli ja AKK JWRC-sarjaan osallistumista yhteensä 90 000 eurolla.

Valintatilaisuutta kehitetään Tarkiaisen mukaan paremmin uuteen, usean kisan käsittävään palkintoon sopivammaksi.

– Kuljettajia odottaa Ralli SM -kauden jälkeen varmaan vähän jotain uutta testien suhteen. Aiemmin Flying Finn Future Star valittiin silmällä pitäen yhtä MM-rallia. Nyt lähetämme kuitenkin kuljettajan kokonaisen kauden ajaksi maailmalle. Täytyy keksiä, miten ne ominaisuudet saadaan testeissä esiin.

SM3-luokan SM-pisteet 5/7 osakilpailun jälkeen

1. Lauri Joona 76 *
2. Sami Pajari 75 *
3. Joonas Lindroos 75
4. Arttu Lähdeniemi 48 *
5. Henri Hokkala 46 *

* Kuljettaja osallistuu Flying Finn Future Star -kilpailuun

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here