Poliisille jäi takaa-ajon päätteeksi kenkä käteen – omistaja löytyi kotoa

Clas von Bell


23.8.2017 09.20

Haapajärvellä tapahtui tiistai-iltana klo 22.30 jälkeen tapahtumasarja, jossa poliisipartio yritti pysäyttää moottoripyörää, joka ajoi kuudenkympin alueella 90 km/h.

Poliisin mukaan moottoripyöräilijä ei kuitenkaan totellut pysäytysmerkkiä, vaan ampaisi karkuun Haapajärven taajamassa ja poliisiauto perässä.

Poliisin arvion mukaan kovimmillaan mentiin 40 km/h nopeusrajoitusalueella noin 100 km/h.

Moottoripyörän taka- ja jarruvalot olivat epäkunnossa, joka vaikeutti seuraamista. Partio menetti välillä näköyhteyden pyörään, mutta havaitsi sitten, että pyörä törmäsi johonkin ja kaatui pimeässä yläasteen pihassa.

Kun partio ehti paikalle oli kuski hypännyt uudestaan pyörän selkään ja jatkoi pakomatkaansa. Tällä kertaa pyörä katosi kokonaan. Pyörää ei enää tavoitettu ajosta.

Hetkeä myöhemmin koulun pihasta ilmoitti silminnäkijä, että pihaan oli jäänyt kuskilta toinen kenkä. 

Partio kävi paikalla ja totesi, että törmäys ja siitä johtunut kaatuminen oli tapahtunut pihassa olleeseen pyörätelineeseen, joka oli pahasti mutkalla. Silminnäkijä oli varma, että kuski oli loukkaantunut, sillä kuski oli lentänyt pyörän sarvien ylitse kuperkeikalla asfalttiin.

Poliisin mukaan tilanne oli lopulta sellainen, että poliisilla oli erään tunnetun sadun kohtauksen mukainen case päällä; 45:n numeron nuorisokenkä kädessä ja kun siihen löytyisi sopiva jalka ja/tai kenkäpari, niin moottoripyörän kuljettajakin olisi selvinnyt.

Tämän jälkeen poliisi yritti selvittää kuskin henkilöllisyyttä eri rekistereistä.

Lopulta erinäisen pähkäilyn, asioitten yhdistelyn ja pienen onnen perusteella, mutta ilman ulkopuolista apua poliisi sai selville mahdollisen tekijäehdokkaan, jonka kotiosoitteeseen ajosuunta passasi ja jolla oli omistuksessaan tuntomerkkeihin sopiva pyörä.

Koska poliisilla oli suuri huoli moottoripyöräilijän kunnosta hurjan ilmalennon takia ja kyse oli alle 18-vuotiaasta nuoresta miehestä ja oli vahva epäily siitä, ettei tämä ollut asiasta kertonut vanhemmille, niin tätä lähdettiin välittömästi tavoittamaan kotiosoitteesta, poliisin tiedotteessa todetaan.

Poliisin mukaan poika löytyikin puolen yön korvilla kotoaan ja hän tunnusti saman tien rikoksensa isän läsnä ollessa.

Poika oli selvin päin ja kortillinen ja motiiviksi osoittautui pelko siitä, että nopeutta olisi ollut poliisiauton kohtaamishetkellä niin paljon, että kortti olisi lähtenyt sen siliän tien.

Onni onnettomuudessa oli se, että poika ei ollut kuitenkaan poliisin epäilystä huolimatta loukkaantunut eikä pyöräkään ollut kärsinyt juuri vaurioita.

Kenkää ei siis tarvinnut sovittaa asian selvittämiseksi ja kenkäparikin löytyi kotipihan roskiksesta kommentilla ”mitä minä yhdellä kengällä teen?”.

Poliisi määräsi katuvan pojan väliaikaiseen ajokieltoon (jota ei olisi ilman kaahailua tullut) ja ajelua poliisi tutkii muun muassa törkeänä liikenteen vaarantamisena.

Edellinen artikkeliPäivän museoajoneuvo: Tämä kaksimoottorinen kaunotar on ainoa Suomessa toimintakunnossa oleva
Seuraava artikkeliNuoret kuljettajat ajavat usein tietoisesti ylinopeutta

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here