On hyvä muistaa puhdistaa auton ikkunat myös sisäpuolelta

22.11.2017 17.15

Vesi- ja räntäsade saavat kuran lentämään, auton ikkunat likaisiksi ja tuulilasin pesunesteen kulutus on huipussaan. Pyyhkijät puhdistavat kuitenkin vain tuulilasia ja auton muut ikkunat jäävät likaisiksi, todetaan Kahan tiedotteessa.

Lisäksi syksyn ja talven kylmät ja kosteat kelit pistävät tuulilasin aamuisin huuruun, eikä ikkunoista meinaa nähdä mitään. Aina ei myöskään ole aikaa ja energiaa odotella, että auton puhaltimet hoitavat ikkunat huuruttomiksi.

Pese ikkunat huolellisesti myös sisäpuolelta

Syksyn ja talven pimeydessä säännöllisen ikkunoiden pesun tärkeys korostuu, sillä näkyvyys on muutenkin heikompi ja katulamppujen valot korostavat ikkunoiden läiskiä ja raitoja.

Kun talviaurinko sattuu pilkahtamaan, paistaa se matalalta suoraan silmiin ja silloin huomataan, ettei ikkunasta näy läpi juuri mitään, tiedotteessa todetaan.

Kun peset auton ikkunoita, kiinnitä erityisesti huomiota ikkunoiden sisäpuolen pesuun. Esimerkiksi tuulilasi on usein likaisempi sisä- kuin ulkopuolelta.

Tuulilasin ulkopinta puhdistuu aina autoa pestäessä ja myös vesisade huuhtelee sitä säännöllisesti. Ikkunan sisäpuolen pesu taas usein unohtuu ja pinnalle muodostuu pölyä, pöpöjä ja muita tahroja.

Ikkunoiden huolellinen sisäpuolen pesu vähentää merkittävästi myös huurteen muodostumista ikkunoihin, tiedotteessa todetaan.

Jos ikkunan sisäpinta on likainen, sitoo lika itseensä kosteutta, mikä puolestaan pahentaa huurtumista. Puhdas ikkuna huurtuu huomattavasti vähemmän ja huurre haihtuu puhtaalta pinnalta nopeammin, Kahan tiedotteessa sanota

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here