Nyt voi pääkaupunkiseudulla tilata autonpesijän auton luo

Kuva: UpSteam.

Likainen Audi TT on entisen Marian sairaalan pihalla Helsingissä, joka on nykyisin innovatiivisten startup-yritysten hautomo.

Auto ei ole vain likainen, vaan hyönteisen raadot ovat kansoittaneet auton etupellin ja edellisen pesun jäljiltä erikoisvanteet ovat epäsiistit. Nyt on mahdollista nähdä, miten alle litran pesuainemäärällä auto puhdistuu ja kiillottuu samanaikaisesi.

Kokenein ottein UpSteamin toimitusjohtaja Jarno Lehtimäki suunnistaa kohti autoa.

Lehtimäki ruiskuttaa biohajoavaa vaaleanpunaista pesuainetta ensin auton yläosiin ja pyyhkii sen erityisen pehmeällä mikrokuituliinalla.

Hän kertoo samalla, että UpSteamin tuotteistama pesuaine ikään kuin kapseloi lian, sillä se tekee lian ympärille suojaavan kerroksen, joka pyyhkäistään pois mikrokuituliinalla.

Auton puhdistus tapahtuu vaihe vaiheelta kohti alaosaa ja vanteita, jotka nekin hohtavat melkein kuin uutuuttaan käsittelyn jälkeen. Mikrokuituliinan lisäksi on olemassa erikoisliina hyönteisten poistoa varten.

– On tärkeää, että liinaa käytetään siten, ettei hiekka hankaa auton maalipintaa. Samalla kun autoa puhdistetaan liasta kapsulointimenetelmällä, auto saa kauniisti hohtavan vahapinnan, joka kestää puolestatoista viikosta kahteen, selvittää Lehtimäki.

Autonpesu vei aikaa 40 minuuttia. Käsityönä tehty autonpesu maksoi 39 euroa. Hinta alenee kymmenen prosenttia jos tilaa kuukausittaisen autonpesun.

– Teemme autonpesuja yksityishenkilölle ja yrityksille. Puhdas auto on imagoasia. Tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on mahdollista tilata paikalle saapuva autonpesu. Toiminta-alue tulee laajenemaan, kertoilee Lehtimäki.

Luonnon säästäminen on tämän päivänä kasvuyritykselle elinehto. Ilman kestävää kehitystä ei ole liiketoiminnallista jatkumoa.

– Tavallinen autonpesu vie 200-250 litraa juomakelpoista vettä, meidän pesumenetelmämme vie 0,5 – 1 litran biohajoavaa pesuainetta, huomauttaa Lehtimäki.

Enkelirahaa ja uusi sijoituskierros

UpSteamin autonpesuinnovaatio on alunperin virolainen. Siellä yritys on pessyt autoja yli 7000 kertaa. Tämän vuoden toukokuussa UpSteam tuli Suomen markkinoille saatuaan yhteensä puoli miljoonaa joukkorahoitusta ja enkelirahaa.

Heinä-elokuussa tulee applikaatio, jonka avulla autonpesutilaus onnistuu vaivattomammin.

www.upsteam.fi

Toimituksen kommentti: Mielenkiintoinen kokeilu. Tulevaisuus näyttää,  säilyykö tämä palvelu hengissä. 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here