Nyt renkaiden urasyvyys voi tarkastuttaa Turussa automaattisesti

Kuva: Nokian Renkaat.

13.6.2017 21.50

Nokian Renkaat ja Vianor tuovat Turkuun autonrenkaiden automaattisen mittauspalvelun.

Turun seutu saa näin maailman ensimmäisenä itsenäisesti toimivan Snapskan- yliajoskannerin sekä Snapskan-käsiskannerit.

Itsepalveluna toimiva yliajoskanneri asennetaan Turun keskustassa sijaitsevaan Stockmann Q-Park -pysäköintihalliin.

Snapskan-palvelu on käyttäjälle maksuton, ja sitä voivat käyttää kaikki autoilijat, rengasvalmistajasta riippumatta.

– Skannauspalvelu kertoo autoilijalle renkaiden urasyvyyden ja milloin on aika vaihtaa renkaat. 3D-skannausteknologiaan ja esineiden internetiin perustuva järjestelmä on käyttäjälleen nopea ja vaivaton tapa ymmärtää kuinka turvallisilla tai riskialttiilla renkailla hän ajaa. Maksuttoman palvelun avulla autonomistajalla on hieman vähemmän murehdittavaa, kertoo palvelusta vastaava johtaja Ville Nikkola Vianorilta.

Turussa esitellään nyt lisäksi uusi palvelulaajennus – SnapSkan-käsiskannerit – jotka tulevat käyttöön Turun seudun kuuteen Vianor-liikkeeseen.

Myyntipisteissä asiakkaiden renkaat skannataan käsiskannereilla henkilökunnan toimesta. Myös kaikki liikkeiden rengashotellissa säilytettävät renkaat skannataan. Näin asiakkaat saavat ilman omia toimenpiteitä raportin renkaidensa kunnosta hyvissä ajoin ennen rengaskauden vaihtumista.

Käsiskannerit tuodaan myös viiteen Helsingin seudun sekä Tampereen Sarankulman Vianor-liikkeeseen.

– Tavallinen autoilija ei valitettavasti juurikaan kiinnitä huomiota renkaidensa kuntoon. Toisin sanoen renkaat eivät keskivertoautoilijaa kiinnosta. Auton turvallisuutta mittaavia sovelluksia, jotka ovat käyttäjälle yksinkertaisia, informoivia ja maksuttomia ei ole tähän asti ollut. Siksi Snapskan on tervetullut tapa saada kätevästi tietoa auton alla olevien renkaiden todellisesta kunnosta, sanoo Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen.

www.snapskan.fi 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here