Ny Teknik: Ruotsin ilmavoimat käyttää vaarallisia museoikäisiä autoja

Kuva: Magnus242/ Wikimedia.

Ny Teknik -lehti kertoo Ruotsin ilmavoimien auto-ongelmasta.

Ilmavoimien kolmen lentolaivueen päätyösuojeluvaltuutettujen mukaan kyse on ”Ilmavoimien kulkevasta museoautoseurasta”.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Työsuojeluvaltuutetut viittaavat siihen, että käytössä on 1970- ja 1980-luvuilta autoja, jotka ovat vaarallisia liikenteessä ja työsuojeluongelma kuljettajille.

Lentolaivueissa autot kutsutaan nimellä ”Dallasjeepit”.

Työsuojeluvaltuutettujen mukaan kyseiset autot sopisivat paremmin museoihin, harrasteautotapahtumiin tai romuttamoihin, koska ne kaikki ovat yli 30-vuotiaita.

Työsuojeluvaltuutettujen mukaan autoissa on kyseenalainen kolariturvallisuus, ja renkaat ovat huonolaatuisia ilman nastoja.

Valituksessa kommentoidaan myös ympäristönäkökulmaa, koska ne jutun mukaan kuluttavat 30 – 60 litraa bensiiniä sadalla kilometrillä ja tupruttavat ympäristölle haitallisia pakokaasuja.

Jutun kommenttialueen perusteella autoja käytetään pääasiassa henkilökunnan siirtymisiin lentokenttien alueilla. Lisäksi niillä saattaa olla perässään kahden tonnin painoinen peräkärry varusteilla, joita tarvitaan lentokoneen lähtöä varten.

Keskustelussa ihmeteltiin myös huimaa bensiinin kulutusta, mutta lyhyet raskaat ajot ja ehkä pitkiä tyhjäkäyntejä selittää huimat kulutuslukemat.

Lue koko juttu tästä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here