Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun matkustaja kyydissään

Nuori, vuonna 2003 syntynyt moottoripyörällä liikkeellä ollut mies kaahasi poliisia karkuun Vantaan ja Tuusulan alueella lauantaina kuuden jälkeen illalla, todetaan poliisin tiedotteessa.

Tapahtumat saivat poliisin mukaan alkunsa, kun mopoilijoiden kokoontumisajoja valvomassa ollut moottoripyöräpartio kiinnitti huomionsa Tuusulanväylällä ajaneeseen kevytmoottoripyörään, jonka rekisterikilpi ei ollut näkyvissä. Partio päätti tarkistaa kuljettajan ajokunnon ja -kelpoisuuden.

Kun kuljettaja huomasi poliisin moottoripyörän, hän kääntyi poliisin tiedotteen mukaan kevyenliikenteen väylälle ja lähti pakenemaan poliisia huomattavaa ylinopeutta käyttäen. Kevyenliikenteen väylällä oli runsaasi muita tienkäyttäjiä.

Poliisin moottoripyörä seurasi kevytmoottoripyörää Koivuhakaan ja edelleen Ruskeasannan kautta Tuusulaan ja tehtävälle liittyi myös muita partioita.

Pakenevan moottoripyörän nopeus oli pahimmillaan hieman yli 100 km/h ja se käytti osittain myös kevyenliikenteen väyliä ja kävelijöille tarkoitettuja ulkoilureittejä. Kuljettaja myös ajoi päin punaisia valoja ja teki ohituksia sulkuviivan ja risteyksen sulkualueen ylittäen.

Poliisin tiedotteen mukaan poliisin moottoripyörä pääsi kevytmoottoripyörän rinnalle ja kuljettajaa käskettiin pysähtymään. Myös kyydissä ollut nuori nainen pyysi kuljettajaa useita kertoja pysähtymään.

Lopulta moottoripyöräilijä pysäytti ajokkinsa ja päästi matkustajan pois kyydistä. Hieman tämän jälkeen moottoripyörä hyytyi hetkeksi jostakin syystä ja moottoripyöräpoliisi pääsi ajamaan pyörän eteen estäen sen liikkumisen.

Kevytmoottoripyörän kuljettajalle oli harjoituslupa kyseiseen ajoneuvoluokkaan.

Poliisi otti harjoitusluvan poliisin haltuun ja määräsi kuljettajan ajokieltoon.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!