Mika Häkkinen: Valtteri Bottas tulee olemaan Itävallassa todella nopea!

Mika Häkkinen analysoi F1-kauden aloittavaa Itävallan GP:tä Unibetin Inside Formula One with Mika Häkkinen -podcastin uusimmassa jaksossa.

Häkkisen mukaan Valtteri Bottas on kuljettajana parempi kuin koskaan, ja Mercedekseltä voidaan odottaa erinomaista kauden avausta. Ferrarin iskukyky taas on hienoinen kysymysmerkki johtuen tallin sisäisestä dynamiikasta.

Häkkisen mukaan helmikuussa ajetut kauden alustavat testit antavat odottaa Mercedekseltä hyvää starttia kauteen. Häkkinen on myös seurannut Valtteri Bottaksen valmistautumista ja on varma, että Bottas on valmis ensimmäisestä kilpailusta lähtien.

– Olen varma, että Valtteri ja koko Mercedeksen tiimi pystyy Itävallassa jatkamaan sitä hyvää suoritustasoa, mikä heillä oli helmikuun testeissä. Valtteri tuntee itsensä todella itsevarmaksi tämän kauden auton kanssa, joten hän pystyy ajamaan äärirajoilla radan joka osa-alueella. Valtteri tulee olemaan Itävallassa todella nopea, Bottaksen taustajoukoissa vaikuttava Häkkinen uskoo.

Häkkisen mukaan Bottaksen kovin kilpakumppani ja lähin vertailukohde tulee myös tällä kaudella olemaan hänen tallikaverinsa Lewis Hamilton. Häkkisen mukaan Hamiltonin suoritustaso ja nopeus ovat entisellään, mutta on vielä kysymysmerkki, onko Lewis pystynyt yhä parantamaan ajoaan ja kehittymään kuljettajana.

Katso tästä muita juttuja Mika Häkkisestä.

– Uskon, että Lewis on edelleen yhtä nopea kuin ennenkin, mutta Valtteri on tänä vuonna parempi kuin viime vuonna. Onko Lewis pystynyt parantamaan ajamistaan tälle kaudelle? En tiedä. Tiedän ainoastaan sen, että Valtteri on parempi kuin koskaan. Valtteri tulee olemaan paikalla keräämässä ylimääräiset pisteet joka kerta, kun Lewis tekee virheen, kaksinkertainen maailmanmestari linjaa Unibetille.

Ferrarin tilanne on mielenkiintoinen

Mercedeksen sisäisen kamppailun lisäksi Häkkinen näkee Ferrarin tilanteen mielenkiintoisena. Charles Leclercin ja Sebastian Vettelin erilaiset sopimustilanteet ja muuttuneet tallin sisäiset roolit aiheuttavat Häkkisen mukaan tilanteen, joka voi olla haitallinen menestyksen tavoittelussa.

– Menestyvä talli tarvitsee kaksi kuljettajaa, jotka puskevat toisiaan ja motivoivat koko tiimiä, jotta tiimi kulkee oikeaan suuntaan ja voi saavuttaa menestystä. Ferrari ei ole tällä hetkellä tällaisessa tilanteessa, Häkkinen sanoo.

Englanninkielinen podcast on kuunneltavissa tästä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!