Mercedes-Benz oli viime vuonna Suomessa saksalaisten premium-merkkien ykkönen jo 7. kerran peräkkäin

Vuosi 2023 oli Mercedes-Benzille Suomessa menestyksekäs. Uusia henkilöautoja rekisteröitiin 5 528 kappaletta, joka toi merkille 6,3 prosentin markkinaosuuden. Saavutus on historian toiseksi paras ja samalla tasolla kuin vuonna 2020.

Mercedes-Benz oli viime vuonna Suomessa saksalaisten premium-merkkien ykkönen jo 7. kerran peräkkäin. Haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta Mercedes-Benz henkilöautojen kappalemääräinen myynti lisääntyi 263 autolla.

BMW hävisi Mersulle muutama sata autoa ja Audi noin tuhat.

Tähtikeulaisten pakettiautojen markkinaosuus oli 13,7 prosenttia ja sijoitus tässä segmentissä neljäs. Pakettiautojen rekisteröintien arvioidaan palaavan kärkikamppailuun alkaneena vuonna, kun myyntiin saadaan Vito-, eVito-, V- ja EQV-mallisarjojen merkittävästi uudistuneet facelift mallit sekä uusi jopa yli 450 kilometrin toimintamatkaan yltävä täyssähköinen eSprinter.

Taksimyynnissä saavutettiin jälleen ykköstila ja tukeva 33 prosentin markkinaosuus.

Asiakkaille toimitetuista henkilöautoista 2032 kappaletta oli täyssähkö- ja 2195 plug-in-hybridimalleja. Täyssähköautojen rekisteröinnit lähes 2,5-kertaistui edellisvuoden 847 autosta. Samalla sähköistettyjen mallien osuus rekisteröinneistä nousi 57:stä jo 76 prosenttiin. Trendi jatkui vahvasti vuoden vaihtuessa, sillä 2.1.2024 mennessä asiakastilatuista 1131 uudesta henkilöautosta 88,7 prosenttia oli sähköistettyjä (BEV 34 % ja PHEV 54,7 %).

Lue myös: Mercedes-Benz sai luvan Tason 3 -automaattiajamisen testeihin Pekingissä

Lue myös: Plug & Charge-toiminto uudeksi varusteeksi Mercedeksen EQA- ja EQB-malleissa

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän