Mercedes-Benz etsii ostajaa Ranskan Smart-tehtaalleen

Mercedes-Benz on vahvasti matkalla kohti tulevaisuuden CO2-neutraalia liikkumista ja investoi vaadittuihin muutoksiin intensiivisesti tulevina vuosina, todetaan Mercedes-Benzin tiedotteessa.

Yhtiö keskittyy automallistonsa sähköistämiseen sekä ajoneuvojen ja yhtiön omien prosessien digitalisoitumiseen. Samanaikaisesti yhtiö on kehittänyt omaa kulurakennettaan ja parantanut huomattavasti toimintansa tehokkuutta.

Tärkeässä osassa on maailmanlaajuisen tuotantokapasiteetin sovittaminen ja uudelleenjärjestely muuttuneen markkinatilanteen mukaisesti. Niinpä yhtiö on käynnistänyt keskustelut Ranskan Hambachissa sijaitsevan tehtaansa myynnistä.

Mercedes-Benzin arvion mukaan päätös tulee heikentämään yhtiön toisen vuosineljänneksen tulosta kertaluonteisesti noin 500 miljoonalla eurolla. Lopulliset vaikutukset selviävät prosessin edetessä.

– Muutos kohti ilmastoneutraalia liikennettä vaatii muutoksia omaan tuotantoverkostoomme. Taloudellisesti haastavissa oloissa tasapainotamme omaa valmistuskapasiteettiamme kysynnän mukaiseksi. Muutokset vaikuttavat myös Hambachin tehtaaseen, mutta päämäärämme on varmistaa sen tulevaisuus. Toinen ehtomme on, että nykyisten smart-mallien tuotanto Hambachissa jatkuu, Daimler AG:n tutkimus- ja kehitysjohtaja Markus Schäfer linjaa.

Seuraavan sukupolven Smart-sähköautot valmistaa Smart Automobile Co. -yhteisyritys Kiinassa. Sen osakkaat ovat Mercedes-Benz AG sekä Zhejiang Geely Group (Geely Holding).

Hambach on valmistanut yhteensä 2,2 miljoonaa smartia

Hambachin tehdas aloitti toimintansa 27. lokakuuta 1997. Tähän mennessä tehdas on valmistanut yli 2,2 miljoonaa smartia.

Tehtaassa työskentelee noin 1600 työntekijää.

Vuodesta 2019 lähtien tehdas on tuottanut neljännen sukupolven smart EQ fortwo- ja smart EQ fortwo Cabrio -malleja.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!