Melkein kaikki ALD Automotiven yksityisleasingrekisteröinneistä on hybridejä ja sähköautoja

Autokannan sähköistymisen veturina Suomessa toimivat ladattavat hybridit, mutta täyssähköautotkin kasvattavat osuuttaan tasaiseen tahtiin. Liikenne- ja viestintäviraston tilastojen mukaan elokuussa 2021 rekisteröidyistä henkilöautoista 10 prosenttia oli täyssähköautoja ja 17,9 prosenttia ladattavia hybridejä.

Vahva trendi näkyy myös ALD Automotiven yksityisleasing rekisteröintitilastossa, jossa vaihtoehtoisia käyttövoimia käyttävien ajoneuvojen osuus kaikista rekisteröinneistä oli elokuussa 96 prosenttia.

– ALD on selkeästi edellä yleistä markkinakehitystä. Kysyntä ohjautuu tällä hetkellä vahvasti ladattaviin hybrideihin, mutta mallivalikoiman laajentumisen myötä täyssähköautotkin alkavat olla varteenotettava vaihtoehto yhä useammalle kuluttajalle. Myös tuore sähköautojen autoveron poistuminen ja hallituksen linjaus hankintatuen jatkumisesta tukee tätä trendiä vahvasti, kaupallinen johtaja Anssi Rinne kertoo tiedotteessa.

Yksityisleasing poistaa epävarmuutta

Monia houkuttaa hankkia hybridi- tai sähköauto yksityisleasingilla.

– Autoilun sähköistymisen transformaatiossa yksityisleasing on riskitön vaihtoehto. Akkuteknologia kehittyy huimin harppauksin. Se lisää epävarmuutta siitä, millainen auto nyt kannattaisi hankkia ja mikä on auton jälleenmyyntiarvo muutaman vuoden kuluttua. Ihmisten elämäntilanteet ja käyttötarkoituksetkin muuttuvat nopeasti, joten yksityisleasing on joustava ratkaisu. Asenteet auton omistamiseenkin ovat selkeästi viime vuosina muuttuneet.

Volvo, BMW ja Volkswagen kolmen kärki

ALD:n osuus koko Suomen yksityisleasingmarkkinasta on tällä hetkellä lähes 60 prosenttia, joten yhtiöllä on hyvä tuntuma kyseiseen segmenttiin.

– Moni saattaa yllättyä, että yksityisleasing rekisteröinneistämme peräti 98 prosenttia osuu hybridi- ja sähköautojen Premium-autoluokkaan. Kolmen kärjen kokonaismarkkinassa muodostavat Volvo, BMW ja Volkswagen. Yksityisleasing madaltaa siis selkeästi kynnystä hankkia kalliimman hintaluokan auto.

Leasingauton elinkaari jatkuu vaihtoautomarkkinoilla

Vaihtoautomarkkinoillakin on tällä hetkellä huutava pula hybrideistä ja sähköautoista.

– Yksityisleasingista palautuneet autot jatkavat ALD:llä matkaa vaihtoleasingeina. Vastaamme näin hybridien ja sähköautojen kysyntään vaihtoautomarkkinoilla ja huolehdimme osaltamme siitä, että autojen elinkaari saa jatkoa kestävää kehitystä tukien. Vaihtoleasing on voimakkaasti kasvava palvelu, jossa kuluttaja voi ottaa hybridin tai sähköauton käyttöön minimissään kuudeksi kuukaudeksi. Se on näin erinomainen ratkaisu muuttuviin elämäntilanteisiin ja -tarpeisiin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!