Maailman suurin huolto- ja varaosahenkilökunnan kilpailu käynnistyy taas

Volvo International Service Training Awards (VISTA) – on maailman suurin huolto- ja varaosahenkilökunnan kilpailu.

Kilpailun osallistujamäärät ovat kasvussa, ja tänä vuonna mukaan odotetaan jopa 20 000:ta jälkimarkkinahenkilöä maailmanlaajuisesta Volvo Trucks- ja Volvo Buses ‑jälleenmyyjäverkostosta.

VISTA-kilpailulla pyritään kehittämään Volvon jälkimarkkinahenkilöstön osaamista ryhmätyön hengessä.

Ilmoittautuminen VISTA-kilpailuun alkaa 30.9.2019.

Vaikka VISTA on kilpailu, tärkeimmät tavoitteet ovat kannustaminen ryhmätyöhön, ryhmähengen ja ammattiylpeyden kasvattaminen, sekä osaamisen kehittäminen. Näin huolto- ja varaosahenkilökunta voi parantaa osaamistaan sekä työn laatua, mikä viime kädessä vaikuttaa parempaan asiakaspalveluun ja asiakastyytyväisyyteen.

Osaavien korjaamomekaanikkojen värvääminen ja pitäminen palveluksessa on korjaamojen haasteena kaikkialla maailmassa, ja kilpailun avulla Volvo Trucks pyrkii vastaamaan tähän haasteeseen.

Osaavien ja motivoituneiden mekaanikkojen ansiosta Volvo Trucksin korjaamoilla tehdään vikadiagnooseja ja korjataan kuorma-autoja aikatauluista ja tiukoista laatustandardeista tinkimättä.

Nämä taidot ovat välttämättömiä, jotta asiakkaat varmasti saavat parhaan mahdollisen käyttöasteen kuorma-autoilleen.

Tällä kertaa Volvon VISTA –kilpailuihin odotetaan mukaan kaikkiaan 5 000 joukkuetta maailmanlaajuisesta Volvo jälleenmyyjäverkostosta.

– Suomalaisjoukkueiden menestys Volvo VISTA -kilpailussa kertoo maamme jälleenmyyjäverkoston huolto-ja korjausosaamisen korkeasta tasosta, Volvo Finland Ab:lla osaamisen kehittämisestä vastaava päällikkö Merja Leppänen kertoo.

– Team Harju Volvo Truck Center Tampereelta toi maailmanmestaruuden kotiin vuosina 2013 ja 2016 ja nappasi pronssisijan vuonna 2018. Myös muut Suomi-tiimit ovat olleet menestykkäitä. Tästä on hyvä lähteä jälleen jahtaamaan hyviä sijoituksia VISTA 2019-2020 kisassa. Kisan ulkopuolella luova ongelmanratkaisukyky, ammattitaito ja sitoutuminen näkyvät päivittäisessä asiakastyössämme, ja asiakkaamme voivat luottaa saavansa Volvo Trucks & Buses pisteissämme asiantuntevaa palvelua, Leppänen jatkaa.

VISTA –kilpailu

VISTA on lyhenne sanoista Volvo International Service Training Awards. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1957 Ruotsissa. Vuoteen 1977 mennessä kilpailu oli laajentunut kaikille mantereille ja houkutteli mukaan Volvo jälleenmyyjiä kaikkialta maailmasta. Nykyään joka toinen vuosi järjestettävä VISTA on maailman suurin jälkimarkkinahenkilökunnan kilpailu. VISTA-kilpailuun voivat osallistua Volvo Trucks- ja Volvo Buses -jälleenmyyjät ja niissä työskentelevät mekaanikot kaikkialta maailmasta. Mukaan haluavien tiimien on selvitettävä kaksiosainen koe, joka koostuu teoriaosuudesta ja teknisistä kysymyksistä.

Edellisen, Göteborgissa 2017–18 järjestetyn kilpailun välieriin selviytyi kaikkiaan 240 tiimiä. 40 parasta joukkuetta otti mittaa toisistaan VISTA-maailmanmestaruuskilpailuissa Brasilian Curitibassa kesäkuussa 2018. Voiton vei nimiinsä virolainen Viies Ratas –tiimi, Suomen kaksinkertaisen maailmanmestarijoukkueen (2013 ja 2016), team Harjun jäätyä tällä kertaa täpäristi pronssille.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here