Luka Nurmi ajoi Ferrari Challenge -sarjan Silverstonen kisassa kaksi kertaa palkintopallille

Hallitseva Ferrari Challenge Maailmanmestari, Luka Nurmi, sinetöi uransa toisen peräkkäisen kansainvälisen ratasarjan mitalisijoituksen Englannin Silverstonen Formula-1 radalla ajetussa kilpailukauden viidennessä osakilpailuviikonlopussa.

Sarjan ainoa suomalaiskuljettaja nappasi kaksi Ferrari Challenge EM-ratasarjan palkintokorokkeen kolmatta sijoitusta ja niiden tuomien pisteiden myötä hän varmisti vähintään sarjan pronssimitalin kun kilpailukaudesta on ajamatta vielä neljä 30 minuutin mittaista osakilpailua.

Debyyttikilpailuaan Silverstonen radalla ajanut Nurmi oli aika-ajoissa kilpailukautensa parhaimmassa vauhdissa ja nappasi eturivin lähtöruudun.

Lauantaisessa kilpailussa hän hävisi hopeasijan jo kilpailun ensimmäisessä mutkassa kun belgialainen John Wartique pääsi ohitse.

Vastaavasti sunnuntaisessa kilpailussa Nurmi onnistui pitämään Wartiquen takanaan kilpailun toiseksi viimeiseen mutkaan saakka. Kuitenkin niin Wartique kuin myös sarjaa koko kilpailukauden ajan hallinnut ranskalainen Doriane Pin karvaasti jättivät Nurmen kahdesti palkintokorokkeen alimmalle sijalle.

Silverstonen osakilpailut olivat, aikaisempien viikonloppujen tapaan, ranskalaisen Doriane Pinin näytöstä. Hänelle kirjattiin aika-ajojen paalupaikkojen sekä kahden osakilpailuvoiton lisäksi myös kilpailujen nopeimmat kierrosajat.

Ferrari Challenge EM-ratasarjan toiseksi viimeinen osakilpailuviikonloppu ajetaan kolmen viikon päästä Italian Mugellon radalla.

Ferrari Challenge EM-sarja, Silverstone (Englanti), lauantai 17.9.2022: PRO-luokka, Top-3
1. Doriane Pin (FRA), 15 kierrosta
2. John Wartique (BEL), +9,523
3. Luka Nurmi (FIN), +15,511

Ferrari Challenge EM-sarja, Silverstone (Englanti), sunnuntai 18.9.2022: PRO-luokka, Top-3
1. Doriane Pin (FRA), 15 kierrosta
2. John Wartique (BEL), +5,028
3. Luka Nurmi (FIN), +5,553

Sarjatilanne Ferrari Challenge EM-sarja, 10/14 osakilpailua: PRO-luokka, Top-5
1. Doriane Pin (FRA), Scuderia Niki – Iron Lynx, 161p
2. John Wartique (BEL), FML- D2P, 122p
3. Luka Nurmi (FIN), Formula Racing, 107p
4. Adrian Sutil (FRA), 35p
5. Max Mugelli (ITA), 29p

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän