Leasingyritys aloittaa käytettyjen autojen leasingin

Autoleasingyritys LeasePlan aloittaa käytettyjen autojen leasingin. Toiminta alkaa yrityspuolella ja myöhemmin syksyllä mukaan tulee kuluttaja-asiakkaille suunnattu palvelu. Toive käytettyjen autojen leasingista on tullut asiakkailta, koska yrityksissä kaivataan nopeita ja lyhytaikaisia autoratkaisuja.

Käytettyjen autojen leasing on perinteisesti ollut varsinaisen leasingpalvelun sivutuote. Myös LeasePlanissa toimintaa on aikaisemmin kokeiltu pienimuotoisesti. Nyt toivomus käytettyjen autojen leasingista on tullut niin yrityksistä kuin kuluttaja-asiakkailtakin.

LeasePlanin Head of Business Development Tiina Märijärvi kertoo, että käytettyjen autojen leasing antaa lisää vaihtoehtoja yrityksille. Taloudellinen epävarmuus ja poikkeukselliset ajat näkyvät siinä, ettei yrityksissä välttämättä ole järkevää kaikissa tilanteissa sitoutua kolmen tai neljän vuoden sopimuksiin. Käytetyn auton leasing on lisäksi kustannustehokasta, kun niin sanotut kalleimmat kilometrit on jo ajettu. Leasingautot ovat yleensä myös hyvin varustettuja.

– Yrityksissä käytettyjä autoja tarvitaan määräaikaisiin esimerkiksi puolen vuoden tai vuoden mittaisiin projekteihin, kun työntekijöille pitää saada nopeasti auto käyttöön. Lyhyin sopimus on kuusi kuukautta. Sopimuksia voi tehdä myös vuodeksi tai 18 kuukaudeksi, Märijärvi kertoo.

Leasingsopimusten jälkeen käytetyt autot on myyty LeasePlanin automyymälässä. B2C Manager Jari Koivisto LeasePlanin automyynnistä kertoo, että käytettyjen autojen myynti jatkuu myymälässä, mutta nyt suurin osa autoista on mahdollista myös liisata. Koska autot ovat LeasePlanin omia autoja, on niiden historia tiedossa. Käytetyn auton leasing sisältää autojen huollot ja tekniset vikakorjaukset.

– Autokantaa on aikaisempaa enemmän tarjolla, ja malleja löytyy henkilöautojen lisäksi myös pakettiautoissa ja sähköautoissa. Niin yrityksissä kuin sitten jatkossa kuluttajillakin on käytettyjen autojen leasingissa mahdollisuus kokeilla, miten hybridit tai täyssähköautot sopivat omaan käyttöön ja miten esimerkiksi lataus onnistuu. Jos auto ei tunnu hyvältä, niin lyhyt sopimus mahdollistaa nopean luopumisen, Märijärvi toteaa.

Koivisto kertoo, että kuluttajat ovat kyselleet käytettyjen autojen liisausta aikaisempaa enemmän, joten LeasePlan laajentaa syksyllä palvelun myös yksityisasiakkaille.

– Käytetyn auton hankinta on jatkossa aikaisempaa monipuolisempaa, kun sen voi ostaa suoraan, osamaksurahoituksella tai liisata, Koivisto sanoo.

LeasePlanissa nähdään käytettyjen autojen leasingissa myös mahdollisuus nopeuttaa autokannan uudistumista. Tarjolla olevat autot ovat vähäpäästöisiä ja valikoimassa on myös runsaasti sähköautoja.

LeasePlan Finland Oy on autoleasingyritys, joka toimii yli 100 hengen voimin kokonaisvaltaisena autoasioiden ulkoistuskumppanina eri kokoisille yrityksille, yhteisöille ja kuluttajille. Yhtiö hallinnoi Suomessa yli 25 000 ajoneuvoa yli 900 asiakasyrityksessä. Yritys toimii myös käytöstä palautuneiden autojen myyntiliikkeenä. LeasePlan Finland Oy:n omistus siirtyy Crédit Agricole Auto Bankin Drivalia-yhtiölle vuoden 2023 kuluessa.

Autoleasingyhtiö Leaseplan tarjoaa nyt myös yksityisleasing-palvelua

Sähköautoilu kasvattaa yksityisleasingin suosiota

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän