Leasingyhtiön autokanta sähköistyy odotettua nopeammin

Autojen leasingpalvelua tarjoavan Arval Suomen rahoittama autokanta kasvoi 15 prosenttia vuonna 2023.

Vuosi sitten Arvalin Suomessa rahoittama autokanta oli saavuttanut 7000 ajoneuvoa. Helmikuussa 2024 paukkui 8000 rahoitetun ajoneuvon raja.

Yksi kasvun moottoreista on autokantojen sähköistyminen, joka on Arval Suomen maajohtajan Andrei Biron mukaan tapahtunut odotettua nopeammin. Nyt enää harvempi kuin joka kolmas auto tilataan perinteisellä polttomoottorilla.

”Sähköistyminen kiihtyi entisestään vuonna 2023, mikä oli hieno asia paitsi kestävämmän autoilun, myös alamme näkymien kannalta. Viime vuonna suurin osa toimitetuista autoistamme oli sähköistettyjä, samoin kuin 70 % nykyisestä tilauskannastamme.”

Biro sanoo, että myös sähköistymisen sisällä on havaittavissa siirtymä ladattavista hybrideistä sähköautoihin, mihin vaikuttaa osaltaan paitsi lisääntyvä tietämys sähköautoilusta, myös latausinfrastruktuurin parantuminen Suomessa.

Suomessa on sähköistymisessä vielä kehitettävää työpaikka- sekä kotilataamisessa ja julkisen lataamisen verkostossa. Samoin latauksen kustannusten maksaminen ja hallinnointi kaipaa vielä kehittyneempiä palvelumalleja.

Arvalin Suomessa tarjoama julkinen latausverkosto kasvoi 35 % vuoden 2023 aikana, ja vahva kasvu jatkuu myös tämän vuoden puolella.

Lue myös

Sähkötaksien tilausmäärät ovat vuodessa lähes kolminkertaistuneet!

Sähköautojen latauspiste pakolliseksi moneen rakennukseen

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän