Lähes joka kolmas suomalainen valmis ostamaan auton käymättä autoliikkeessä!

Pandemia-aika on tuonut tullessaan suosituksia välttää kasvokkain tapahtuvaa kanssakäymistä, ja käytänteet näkyvät myös autokaupassa, todetaan Kamuxin tiedotteessa.

Lähes joka kolmas (29 %) suomalainen voisi ostaa auton käymättä autoliikkeessä, miesten (32 %) ollessa avoimempia ajatukselle kuin naisten (24 %), käy ilmi Kamuxin teettämästä uudesta Suomalaiset autokaupassa -tutkimuksesta

– Koronapandemian aikana etäyhteyksien ja digitaalisuuden merkitys on korostunut. Toki autokauppa meillä on jo pitkään ollut varsin digipainotteista, mutta esimerkiksi viime vuonna chat-keskustelujen määrä kasvoi noin 20 %. Chat-palvelu tukee nimenomaan verkkoasiointia, kertoo Kamuxin maajohtaja Ilkka Virtanen.

Puhelin suosituin asioimistapa etänä

Suurin osa vastaajista, eli kaksi kolmasosaa, käyttäisi mieluiten puhelinta autoliikkeen kanssa asioimiseen, mikäli ei olisi aikeissa vierailla paikan päällä liikkeessä. Hieman yli neljäsosa turvautuisi mielellään chat-palveluun ja hieman alle neljäsosa puolestaan videopuheluun.

Vastauksissa korostuu nuorten aikuisten tottuneisuus nykyteknologiaan, sillä jokainen vaihtoehtona ollut yhteydenpitoväline koetaan 18–34-vuotiaiden keskuudessa mielekkäämmäksi kuin sitä vanhempien vastaajien piirissä. Ainoastaan videopuhelut eivät saa kolmekymppisiä innostumaan.

– Meidän havaintomme arjessa on sama kuin tutkimuksenkin eli puhelin on kuitenkin edelleen se kaikkein suositun tapa tehdä kauppaa. Whatsapp-videoesittelyihin kiinnostus on ollut kasvavaa, etenkin silloin, jos kiinnostava auto sijaitsee jollakin toisella paikkakunnalla. Videon avulla saa sekä auton sisä- että ulkopuolen kunnosta ja varustuksesta hyvän käsityksen, jolloin ostopäätöstä ei tarvitse tehdä niin sanotusti sokkona. Totta kai asiakas aina saa auton tarkistettavakseen ja koeajettavakseen ennen luovutusta, mutta on huomattavasti mukavampaa, kun siinä kohtaa ei enää tule yllätyksiä odotusten suhteen. Nuori ikäpolvi on tottunein teknologiaan, mutta kyllä se nykyään on arkea kaikille ikäryhmille, Virtanen toteaa.

Näin onnistut etäautokaupassa: muista nämä 3 tärkeintä asiaa

  • Käy läpi myyjän kanssa auton varusteet, etenkin ne sinulle ehdottoman tärkeät
  • Tarkista auton huolto- ja katsastushistoria
  • Tutustu auton kuntoon sekä sisä- että ulkopuolelta, hyödynnä kuvat ja/tai videoesittely

Suomalaiset autokaupoilla 2021 -tutkimus toteutettiin Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa 28.1.–3.2.2021. Kohderyhmänä olivat 18–70-vuotiaat suomalaiset, jotka omistavat ajokortin, joiden taloudessa on auto ja jotka vastaavat autohankinnoista. Tutkimuksen lopulliseen kohderyhmään kuului 1005 vastaajaa, ja painotettuna se on valtakunnallisesti edustava otos sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Minulla ei ole koskaan ollut varaa ostaa sopivaa autoa uutena, joten sen sopivan etsimiseen joutuu tekemään enemmän työtä ja käymään katsomassa tarjontaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!