Ladattavien autojen suosio näkyy jo autorahoituksessa

Autokauppiaat ennakoivat, että sähköautojen ja ladattavien hybridien osuus automyynnistä on tänä vuonna merkistä riippuen jopa 10–50 prosenttia, todetaan Santanderin tiedotteessa.

Vielä viime vuonna suurimmassa osassa autoliikkeitä näiden autojen osuus myynnistä oli alle 10 prosenttia. Tällä hetkellä liikenteessä on noin 40 000 ladattavaa henkilöautoa Suomessa.

Tieto käy ilmi autorahoittaja Santander Consumer Financen tekemästä tuoreesta selvityksestä autoliikkeille sähköautojen ja lataushybridien käytöstä ja lataamisesta. Syksyllä tehtyyn selvitykseen vastasi edustajia 37 autoliikkeestä ympäri Suomea.

Latauspisteiden hankinta tulee ajankohtaiseksi sähköautojen ja ladattavien hybridien ostajille. Autokauppiaiden arvion mukaan vain harvalla ladattavan auton ostajalla on latausratkaisu valmiina esimerkiksi kotona tai työpaikalla.

Suurin osa asiakkaista olisikin kiinnostunut ostamaan latausratkaisun suoraan autoliikkeestä auton hankinnan yhteydessä, mutta kotilatauspisteen hinta asennuksineen ei suurimman osan mielestä saisi ylittää tuhatta euroa.

Autoliikkeiden arvion mukaan asiakkaiden suosituimmat tavat maksaa latauspisteestä ovat kuukausimaksu rahoitussopimuksen yhteydessä, latauspisteen ostaminen omaksi kertamaksulla auton oston yhteydessä tai latauspisteen ostaminen omaksi kuukausierissä.

Ladattavien suosio alkaa näkyä autorahoituksessa

Täyssähköautojen ja ladattavien hybridiautojen suosio alkaa näkyä myös suomalaisten autorahoitussopimuksissa. Ladattavien autojen osuus kaikista rahoitussopimuksista on jo 29,5 prosenttia, ilmenee Santanderin myyntitilastoista. Täyssähköautojen osuus rahoitettavista autoista on noin 4 prosenttia (4,1 %) ja hybridiautojen reilut 25 prosenttia (25,3 %).

Tällä hetkellä uusien autojen osuus kaikista Santanderin autorahoitussopimuksista on vain noin neljännes. Käytettyjen autojen osuus rahoitetuista autoista on kuitenkin kasvanut tänä vuonna, koska uusien autojen rekisteröinnit ovat viime vuotta jäljessä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän