Laakkosen autoliiketoiminnot myytiin Ruotsiin

Hedin Mobility Group laajentaa toimintaansa Suomeen ostamalla Laakkosen autoliiketoiminnot ja kasvattaa samalla markkina-alueensa kattamaan kaikki Pohjoismaat, todetaan Laakkosen tiedotteessa.

Hedin Mobility Group AB ja Kauppahuone Laakkonen Oy ovat sopineet yrityskaupasta, jossa kaikki Veljekset Laakkonen Oy:n ja Bavaria Laakkonen Oy:n osakkeet siirtyvät Suomeen perustetulle Hedin Mobility Group AB:n tytäryhtiölle Hedin Automotive Oy:lle.

Yrityskauppa pitää sisällään kaikki Laakkosen autoliiketoiminnot: uusien ja vaihtoautojen myynnin, huolto- ja varaosapalvelut, vauriokorjaamot sekä autokaupan tukitoiminnot. Kaikki Laakkosen työntekijät jatkavat uuden omistajan palveluksessa nykyisissä tehtävissään.

Laakkonen on yksi Suomen suurimmista autojen vähittäismyyntiketjuista. Autokonsernin liikevaihto oli vuonna 2021 615 milj. euroa ja konsernin palveluksessa työskentelee 855 henkilöä. Laakkosella on 21 toimipistettä 15 eri kaupungissa.

Laakkonen myy vuosittain noin 25 000 autoa, joista 10 000 on uusia ja 15 000 käytettyjä.

Yrityskaupan seurauksena Hedin Mobility Group tulee Suomen markkinoille ensimmäistä kertaa ja lisää Skodan ja Mazdan merkkivalikoimaansa.

Laakkosen autoliiketoiminnot on jaettu kahteen eri yhtiöön. Veljekset Laakkonen Oy on yksi Suomen suurimmista Škoda- ja Ford-jälleenmyyjistä, minkä lisäksi se myy Nissania, Opelia, Mazdaa ja Subarua. Bavaria Laakkonen Oy on Suomen suurin BMW-jälleenmyyjä sekä Suomen ainoa Mini-jälleenmyyjä.

Osapuolten tavoitteena on saada yrityskauppa päätökseen toukokuun 2022 loppuun mennessä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here