Koulutuksella parempaa taksipalvelua

Lähitaksi Oy jatkaa panostuksiaan hyvään ja ammattitaitoiseen taksipalveluun kouluttamalla taksiyrittäjiä ja -kuljettajia.

Erityisen ajankohtaista koulutus on niille tuhansille vuoden 2018 taksiuudistuksen jälkeen aloittaneille yrittäjille, joiden tulee läpäistä taksiliikenteen yrittäjäkoe 1.5.2022 mennessä. Myös Kela-kuljetuksiin tarvitaan jatkossa koulutus, mikä pitää olla suoritettuna ensi vuoden loppuun mennessä.

Lähitaksin koulutuskoordinaattori Tanja Tervalahti pitää uusia koulutusvaatimuksia oikeana suuntana. Vuoden 2018 taksilain muutos poisti koulutusvaateen taksialalta ja sen seuraukset ovat nähtävissä. Uudet koulutusvaateet tulevat lisäämään myös asiakasturvallisuutta alalla.

– Tulevan kevään aikana integroimme erityisryhmien kuljettajakoulutuksen olemassa olevaan kuljettajakoulutukseemme ja hyväksynnästä tulee merkintä Traficomin kuljettajarekisteriin.

Näin kaikki koulutuksemme läpäisseet ovat oikeutettuja Kela-kuljetuksiin myös 1.1.2024 jälkeen, jolloin Kelan uudet koulutusvaatimukset astuvat voimaan.

Lähitaksin kuljettajakoulutus on lähiopetusta sisältäen myös verkkoympäristössä suoritettavia kursseja. Ennen koulutuksen alkamista liikenneopettaja tekee arvion kuljettajan ajotavan soveltumisesta ammattimaiseen liikenteeseen. Myös kielellinen selviytyminen erityisryhmien kanssa on erittäin tärkeää.

Kaikkien vuoden 2018 taksiuudistuksen jälkeen aloittaneiden taksiyrittäjien pitää suorittaa yrittäjäkoe ensi vappuun mennessä.

– Taksiliikenteen yrittäjäkokeeseen valmentavan koulutuksen kesto on 21 tuntia. Koulutus soveltuu jo alalla toimiville yrittäjille sekä yritystoimintaa suunnitteleville, selvittää Tervalahti.

Lähitaksi tarjoaa valinnanvapauden

Lähitaksin ehdoton valtti on vapaus valita missä, milloin ja kuinka paljon tekee töitä. Työpaikka löytyy helposti oman kodin läheltä, sillä Lähitaksin toiminta-alueella Etelä-Suomessa ja Lapissa asuu yhteensä noin 1,8 miljoonaa ihmistä.

Kuljettaja voi valita työaikansa ja tehdä sitä osa- tai kokoaikaisesti sekä halutessaan erikoistua Kela-, koulu-, erityisryhmä- tai yrityskuljetuksiin.

– Jokainen kuljettajkurssimme läpäissyt työllistyy varmasti. Kannattaakin täyttää avoin hakemus nettisivuillamme. Myös kesätöitä on tarjolla runsaasti, vakuuttaa Tervalahti.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän