Koronapandemia siirtää myös motocrossin Suomen MM-osakilpailun ensi vuoteen

Kansainväliset motocrossin MM-kilpailuoikeudet omistava Infront Moto Racing on yhdessä tapahtumayhtiö Lahti Events Oy:n kanssa päättänyt siirtää Suomessa ajettavia Motocrossin MM-kisoja vuodella eteenpäin.

Kisat piti ajaa KymiRingin radalla.

MXGP:n lisäksi KymiRingille rakennettavalla morocrossradalla oli tarkoitus ajaa myös MX2-, EMX250-, EMX125- ja EMX 2t -luokkien kilpailut 22.-23. elokuuta 2020.

Järjestäjät perustelevat päätöstä sillä, että pitkälle kesään jatkuneet koronarajoitukset tekevät kisojen järjestelyt haastaviksi. Päällimmäiseksi kysymykseksi on noussut erityisesti kansainvälisten ajajien karanteeniajat sekä kaluston logistiikka.

– Vaikka tapahtumiin kohdistuvia rajoituksia puretaan kesän aikana ja tilanne näyttää ainakin hetkellisesti helpottavan, ovat koronapandemiasta johtuvat vaikutukset tapahtumaan mittavat. Tämän hetken rajoituksista johtuen kansainvälisen urheilutapahtuman järjestäminen ei ole mahdollista. Ihmisten terveys menee tässä tilanteessa kaiken muun edelle, perustelee MXGP Finlandin projektijohtaja Riia Martinoja.

– Yhteistyö Infront Moto Racingin sekä Suomen Moottoriliiton kanssa on ollut tiivistä ja kisat tullaan ajamaan sovitusti ensi vuonna, toteaa Martinoja.

Infront Moto Racingin ja Lahti Eventsin yhteistyösopimus on kolmivuotinen ja sopimuksen mukainen ensimmäinen kisa ajetaan kesällä 2021. Sopimus jatkuu vuoteen 2023 asti.

Infront Moto Racing vahvistaa kauden 2021 kilpailukalenterin tarkemmat päivämäärät syksyn 2020 aikana.

Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2021 tapahtumaan.

Siirrettävän tapahtuman liput voi myös halutessaan palauttaa. Lippujen palautuksesta vastaa lippu.fi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!