Valtakunnallinen joukkoliikennekampanja keskeytyy heikentyneen epidemiatilanteen takia

Viranomaisyhteistyönä järjestetty #TaasMennään-joukkoliikennekampanja jää toistaiseksi tauolle, koska koronatilanne on Suomessa heikentynyt, todetaan Liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteessa.

Kampanja jatkuu, kun epidemiatilanne on jälleen parempi. Kampanjalla halutaan kannustaa matkustajia palaamaan takaisin joukkoliikenteen pariin.

#TaasMennään-kampanja alkoi 5.11.2021. Se haluttiin ajoittaa ajankohtaan, kun rajoituksia on purettu, etätyösuositus päättynyt ja rokotuskattavuus Suomessa on noin 80 prosenttia.

Tauolle laittamisen taustalla on terveysviranomaisten arvio siitä, että alueellinen epidemiatilanne on monin paikoin heikentynyt ja edellyttää edelleen toimia tartuntojen vähentämiseksi. Valtakunnallinen 80 prosentin rokotuskattavuus ei yksin riitä epidemian kääntämiseen laskusuuntaan. Alueet päättävät, mitä suosituksia ja rajoituksia tarvitaan epidemian hillitsemiseksi.

Liikenne- ja viestintäministeriö kannustaa yhä käyttämään joukkoliikennettä terveysturvallisesti.

– Kun huomioimme toinen toisemme, voimme matkustaa joukkoliikenteessä terveysturvallisesti. Ota siis rokote, käytä maskia, vältä tungosta ja sairasta kotona, viestintäjohtaja Susanna Niinivaara sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee toistaiseksi kasvomaskin käyttämistä julkisessa liikenteessä koko maassa. Lisäksi liikennepalveluiden tarjoajien on edelleen huolehdittava terveysturvallisuutta parantavista toimista.

Kampanjan järjestävät liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Väylävirasto ja valtioneuvoston kanslian Suomi toimii -viestintäkokonaisuus.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here