Rekisteröinti: Henkilöautojen ensirekisteröintimäärä ei ole kertaakaan 2000-luvulla ollut näin pieni alkuvuoden osalta!

Koronapandemian käynnistämä ja Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan kiihdyttämä komponenttipula sekä raaka-aineiden ja energian hintojen nousu heikentävät uusien autojen saatavuutta, todetaan Autoalan tiedotteessa.

Toimitusketjut eivät ole vielä toipuneet pandemian jäljiltä ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on tuonut esille monia uusia haavoittuvuuksia, jotka jarruttavat myös autoteollisuutta.

Maaliskuussa rekisteröitiin yhteensä 7 536 uutta henkilöautoa, mikä on 27,7 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden maaliskuussa.

Tänä vuonna uusia henkilöautoja on ensirekisteröity yhteensä 21 725, joka on 22,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Vuoden ensimmäinen kvartaali on ollut monella tapaa poikkeuksellinen – henkilöautojen ensirekisteröintien määrä ei ole vielä kertaakaan 2000-luvulla ollut näin pieni ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Vastaavasti uusien autojen tilauskannat ovat kasvaneet ennätyksellisen korkeaksi tuotannon ongelmien takia.

Pakettiautoja ensirekisteröitiin maaliskuussa 1 046, joka on 27,7 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Pakettiautoja on ensirekisteröity tänä vuonna 2 988, joka on 20,1 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Uusia kuorma-autoja rekisteröitiin maaliskuussa 260, joka jää 28,2 prosenttia viime vuoden maaliskuun lukemasta. Kuorma-autojen rekisteröinnit ovat vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana jääneet noin 10,5 prosenttia viime vuoden lukemista.

Raskaita vähintään 16 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna rekisteröity 640, joka on 1,1 prosenttia viime vuoden alkua vähemmän.

Myös käytettyjen henkilöautojen kauppa on alkuvuoden aikana ollut viime vuotta verkkaisempaa.

Käytettyjen autojen myynti on vähentynyt noin 9 prosentilla viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna.

Autoliikkeiden kautta myytyjen käytettyjen autojen kauppa on vuoden ensimmäisten kuukausien aikana ollut noin 4 prosenttia viime vuotta verkkaisempaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!