Bussimatkustaja voi lisämaksun avulla vähentää bussipäästöjä

Kuva: Savonlinja.

Bussiyhtiö Savonlinjan asiakkaat voivat toukokuun puolesta välistä lähtien valita käyttöönsä vähäpäästöisemmän matkan.

Vihreä Matka -nimellä kulkeva palvelu on normaalin matkalipun päälle maksettava lisämaksu, jonka suuruuden asiakas voi itse päättää.

Savonlinja sitoutuu Vihreä Matka -palvelusta syntyneen summan edestä vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään tankkaamalla kalustoonsa jätteistä ja tähteistä valmistettua Neste MY uusiutuva diesel -polttoainetta.

Sen avulla asiakas voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjään keskimäärin 90 % fossiiliseen dieseliin verrattuna, todetaan Nesteen tiedotteessa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun kaukoliikenteen bussimatkustajille tarjotaan mahdollisuus vaikuttaa matkustamisen kasvihuonekaasupäästöihin matkalipun ostamisen yhteydessä.

Vähäpäästöisempää matkalippua tarjotaan kaikille Savonlinjan kaukoliikenteen asiakkaille.
Vihreä Matka -palvelun voi ostaa normaalin kaukoliikenteen lipun oston yhteydessä mobiilissa Linjalla-sovelluksella sekä Savonlinjan verkkokaupasta.

Asiakas voi itse päättää Vihreän Matka -palvelun hinnan. Lisäpalvelun minimiveloitus on yksi euro. Myös tilausliikenteessä asiakkaan on mahdollista valita vähäpäästöisempi tilausajo.

Uutuuslipun lisäksi Savonlinja tuplaa asiakkaidensa Vihreä Matka -palveluun käyttämän summan ja tankkaa sillä Neste MY uusiutuvaa dieseliä kalustoonsa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here