Kia XCeed ja Ceed Sportswagon saatavana myös pistokehybrideinä

Kia Motors jatkaa mallistonsa sähköistämistä esittelemällä ladattavat hybridiversiot uudesta Kia XCeedistä ja Ceed Sportswagonista. Mallit tulevat myyntiin Euroopassa vuoden 2020 alussa.

Uusissa XCeed- ja Ceed Sportswagon -hybrideissä on 8,9 kWh:n litiumpolymeeriakku, 44,5 kW:n sähkömoottori sekä 1,6-litrainen suorasuihkutusmoottori.

Voimalinjan kokonaisteho on 141 hv ja vääntö 265 Nm.

Moottoriin on yhdistetty kuusivaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto, joka toimii ilman hybridiautoissa tyypillisesti käytettävän portaattoman CVT-automaattivaihteiston tehohävikkiä.

Jarrutuksen avulla auton liikevoimaa voidaan käyttää akkujen lataamiseen. Tämä parantaa polttoainetaloutta ja toimintamatkaa.

Molempien mallien toimintamatka sähköllä on jopa 60 kilometriä, mikä on useimmiten riittävä päivittäisiin tarpeisiin. Molempien uusien mallien hiilidioksidipäästöt ilmoitetaan myöhemmin.

Erottuvaa muotoilua

Uudet hybridit erottuvat mallien bensiini- ja dieselversioista niiden umpinaisesta keulasäleiköstä, joka myös parantaa aerodynamiikkaa.

Myös 16-tuumaiset vakiovanteet ovat erilaiset kuin muissa Ceed-versioissa.
Sportswagoniin on saatavana 17-tuumaiset vanteet, XCeediin 18-tuumaiset.
Sportswagonissa on samanlaiset urheilulliset puskurit kuin mallin GT-versiossakin.

Ladattavaan XCeediin ja Ceed Sportswagoniin on saatavana suomenkielinen, 10,25-tuumainen kosketusnäyttö puheohjauksella.

Järjestelmä mahdollistaa kahden Bluetooth-laitteen yhdistämisen samanaikaisesti.
Korkean resoluution näytöllä varustettu tietoviihdejärjestelmä vie muunneltavuuden uudelle tasolle mahdollistaen kolmen eri sovelluksen käytön samanaikaisesti jaetun kosketusnäytön ansiosta.

Uusi XCeed saa kojelautaansa suomenkielisen, 12,3-tuumaisen HD-teräväpiirtonäytön, joka korvaa perinteiset analogiset mittarit.

Kuva: Kia.

Akusto ei vie tavaratilaa

Ceed-mallisto suunniteltiin alusta asti myös hybridivoimanlähteelle sopivaksi.
Uusien Ceedien akusto on sijoitettu polttoainesäiliön viereen takapenkin alle.

Sportswagonin tavaratila on perusasennossa 437 litraa, 40:20:40-suhteessa kääntyvät takaistuimet taitettuina sen tilavuus on 1 506 litraa.

XCeed-hybridin tavaratila on normaalisti 291 litraa ja takaistuimet taitettuina 1 243 litraa.

Kummallakin mallilla on mahdollista vetää jarrullista perävaunua.

Ceedin hybridimallit on varustettu kaikkien uusien Kia-mallien tavoin ainutlaatuisella 7 vuoden tai 150 000 kilometrin tehdastakuulla, joka kattaa myös sähkömoottorin ja akuston.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here