Keski-Suomessa nopeusrajoitukset lasketaan koulujen lähellä — rajoitus 40 km/h

Keski-Suomessa koulujen alueita sivuavien valtion maanteiden nopeusrajoituksia tullaan laskemaan lähes kaikkien sellaisten koulujen kohdilla, joilla nopeusrajoitus on tällä hetkellä yli 40 km/h.

Tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta koulujen läheisyydessä. Muutostyö toteutetaan loppuun kevään 2020 aikana.

Keski-Suomessa on maanteiden varsilla yhteensä 60 koulua. Suurimmalla osalla kouluista on jo riittävän alhainen rajoitus. Nopeuden lasku toteutetaan vielä yli 20 koulun kohdalla.

– Suurimmalla osalla kouluista nopeusrajoitus on jo aiemmin laskettu 60 km/h eli tilanne on ollut jo kohtuullinen. Nyt sitä parannetaan vielä lisää, jotta voisimme välttyä surullisilta onnettomuuksilta, liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen toteaa.

Maanteillä onnettomuuksissa, joissa osapuolena on ollut jalankulkija tai pyöräilijä, on loukkaantunut viiden vuoden aikana Keski-Suomessa noin 40 henkilöä, joista kuusi on ollut kouluikäisiä.

– Tulee kuitenkin muistaa, että kaikki kevyeen liikenteeseen kohdistuneet onnettomuudet eivät ole tilastoissa, koska aina poliisia ei kutsuta paikalle. Suurin osa onnettomuuksista on sattunut valoisaan aikaan hyvissä ajo-olosuhteissa eli paljaalla ja kuivalla tiellä sellaisissa kohdissa, joista suurimmassa osassa nopeusrajoitus on ollut 60-80 km/t, Pesonen taustoittaa.

Kun mukaan otetaan kaikki Keski-Suomen kevyeen liikenteeseen kohdistuneet henkilövahinko-onnettomuudet, luku nousee yli 300:an. Tällöin tarkastelussa
ovat maanteiden lisäksi kadut ja yksityistiet.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here