Katso tästä joulupyhien kolme yleisintä pysäköintimokaa!

Joulun aikaan parkkipaikoilla sattuu poikkeuksellisia mokia, kun esimerkiksi joulukuusten hakijat, joulupukkikeikkailijat ja jouluvieraat pysäköivät autonsa sääntöjen vastaisesti.

Selviytymisopas joulunajan ruuhkaisille parkkipaikoille

  • Joulunpyhinä parkkipaikka kannattaa kartoittaa etukäteen. Varmista, että sukulaisten tai ystävien luona on vapaita vieraspaikkoja. Muista aina tarkistaa, tarvitaanko alueella pysäköintitunnus tai pysäköintikiekko.
  • Hyödynnä yhden pysähdyksen taktiikka. Yritä hoitaa kaikki mahdolliset asiat ilman, että autoa on pakko siirrellä monta kertaa.

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

  • Ota käyttöösi esimerkiksi Easypark-, Parkman- tai Moovy-pysäköintisovellus, jolla voit hoitaa pysäköintimaksun ja lisätä tarvittaessa aikaa kätevästi suoraan kännykästä.
  • Varaa liikenteeseen iloista joulumieltä. Jos sorrut pysäköintivirheeseen ja löydät autosi luota pysäköinninvalvojan kirjoittamassa valvontamaksua, muista, että valvoja on vain ihminen, joka hoitaa työtään.

Saksalaismerkin kuljettajat ovat saaneet eniten Parkkipaten parkkisakkoja

Joulunpyhien TOP-3 pysäköintimokat

  1. Pysäköinti ilman kiekkoa: Pysäköintikiekon käyttämättä jättäminen on kaikista yleisin pysäköintimoka joulunpyhinä. Siihen syyllistyi viime vuonna 24.12.–1.1. välisenä aikana lähes joka neljäs (23,7 %) valvontamaksun saanut autoilija.
  2. Sallitun pysäköintiajan ylitys: Joulunaikaan sallittu pysäköintiaika ylittyy herkästi autoilijoilta. Näin kävi viime vuonna useammalle kuin joka viidennelle (21%) valvontamaksun saaneista autoilijoista.
  3. Pysäköinti ilman alueen pysäköintitunnusta: Kolmanneksi yleisin valvontamaksun syy joulunpyhinä liittyi viime vuonna siihen, että auto oli pysäköity ilman alueelle pysäköinnin oikeuttavaa tunnusta. Se oli aiheena yli kymmenesosassa (16,2 %) kaikista valvontamaksuista.

Katso tästä viisi yleisintä pysäköintivirhettä 2021

Omistajalle parkkipaikka voi olla tulonlähde

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän