Kartingin MM-kisat Suomeen?

29.4.2018   14.50

   
Autourheilun lajiliitto AKK oli karting-maailman keskipisteenä viime kesänä Alahärmän PowerParkissa järjestettyjen kartingin EM-kilpailujen johdosta.

Eri lajien kansainvälisissä arvokisoissa rutinoituneet huippujärjestelyt vakuuttivat oman organisaation ja paikalla olleen kansainvälisen autoliiton FIA:n aina puheenjohtaja Jean Todtia myöten.

Nyt Suomeen haetaan lajin kruununjalokiveä: MM-kilpailua vuodelle 2019.
 
MM-kilpailut järjestetään kerran vuodessa ja maailmanmestaruudet kruunataan kerrasta poikki -menetelmällä. Tämä poikkeaa esimerkiksi EM-kilpailuista, mihin kuuluu useampi osakilpailu.
 
Kartingin suomalainen kärkinimi ja viime vuoden MM-pronssimitalisti Juho Valtanen näkee, että kotikilpailu olisi lottovoitto koko karting-maailmalle ja hieno jatkumo vuoden 2017 EM-osakilpailulle.
 
– PowerParkissa on yhdet maailman parhaista kilpailuolosuhteista ja miljöö on kerrassaan fantastinen. Rata on todella makea ajaa ja järjestelyt ovat toimineet hienosti. Toivottavasti MM-kisat saadaan Suomeen, Valtanen innostuu.
 
PowerParkin taustayhtiö Powerco Oy:n toimitusjohtajan Pekka Lillbackan mukaan Alahärmässä ollaan valmiita isännöimään MM-kilpailuja.
 
– Kilpailijoilta tulleen palautteen mukaan viime vuoden EM-kisat menivät hyvin ja erityisesti siitä tykättiin, että meillä on täällä paljon muitakin palveluita kuin pelkästään rata. MM-kisat olisivat meille kunnia-asia, Lillbacka toteaa.
 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here