Kaikki Mobilisti-lehden numerot on digitoitu 40-vuotisjuhlan kunniaksi

Mobilisti-lehti täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Juhlan kunniaksi kaikki ilmestyneet Mobilistin numerot on digitoitu näköislehdiksi.

Myös uusin numero on aina arkistossa heti julkaisupäivänä. Digitaalinen lehtiarkisto kuuluu automaattisesti Mobilistin tilaushintaan.

Mobilistin tilaajat saavat siis yhä enemmän vastinetta rahoilleen; vuoden 2010 alusta lähtien tilaajien lehdessä on ollut enemmän sivuja ja sisältöä kuin irtonumerossa.

Nyt tilaajat voivat selata netissä yli 270 lehden sisältöjä – missä vain, milloin vain.

Mobilisti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kai Lauri Bremer alkumobilistien pelastaman 1920 Republic-kuorma-auton kunnostustöissä vuonna 1958 tai 1959. Kuva: Mobilisti.

Mobilisti-lehti henkilöityy vahvasti perustajaansa Kai L. Bremeriin. K.L.B.:näkin tunnettu suomalaisen mobilismin pioneeri oli jo 50-luvun lopulla perustamassa Suomen automobiili-historiallista klubia, josta kehittyi myöhemmin Suomen ajoneuvohistoriallinen keskusliitto SAHK ry.

Vuonna 1979 pitkän uran Moottori-lehden toimituspäällikkönä tehnyt Bremer perusti Mobilisti-lehden. Alkuun lehteä myytiin vain E-öljyjen huoltoasemilla!

Vaikean alun jälkeen Mobilistista kasvoi suomalaisen ajoneuvohistorian arvostettu ykkösjulkaisu ja lehti, jota muiden lehtien autotoimittajatkin lukevat vapaa-aikanaan.

Vaikka aihepiirinä on vanhat ajoneuvot, on Mobilisti terävästi ajan hermolla.

Lehdellä on yli 100 000 lukijaa ja sen aktiivisessa Facebook-yhteisössä on yli 15 000 jäsentä.

Mustavalkoisesta ja 32-sivuisesta harrastelehdestä on tullut 108-sivuinen neliväripainettu ja visuaalisesti näyttävä julkaisu, joka ei häpeä vertailua kansainvälisiin kilpailijoihinsa sen paremmin sisältönsä kuin ulkoasunsa osalta.

Uusi digilehti ja täydellinen digiarkisto ovat ainutlaatuisia alan lehdistössä.

Yksi asia ei ole muuttunut; aivan kuin vuonna 1979, Mobilistia tekevät asiaansa intohimoisesti suhtautuvat potkuripäät. 84-vuotias K.L.B. on yhä mukana toimituksen tukena, vaikka hän keskittyykin oman neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Mobilisti Senior -lehtensä tekemiseen.

www.mobilisti.fi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here