Jättimäinen aurinkovoimala vähentää BMW-autojen valmistuspäästöjä

BMW nousi autoalan vastuullisimmaksi valmistajaksi Dow Jonesin Sustainability Indices -indeksissä vuonna 2020. BMW myös asetti ensimmäisten joukossa konkreettisia hiilidioksiditavoitteita toimitusketjulleen. Jatkossa se saavuttaa suuren osan toimittajaverkostonsa päästötavoitteista aurinkoenergialla tuotetulla alumiinilla,

Kaikki BMW:n tehtaat käyttävät tällä hetkellä uusiutuvista lähteistä tuotettua energiaa. Britannian, Meksikon ja Kiinan tehtaat käyttävät aurinkoenergiaa, Etelä-Afrikan tehtaat biokaasua ja Saksan tehtaat tuulivoimaa. Vuoden 2021 aikana kaikesta BMW-konsernin tuotannosta tulee sen tehtailla ilmastoneutraalia.

Nyt BMW alkaa hankkia aurinkovoimalla tuotettua alumiinia ja saavuttaa näin tärkeän virstanpylvään matkalla tavoitteeseensa alentaa toimittajaverkostonsa hiilidioksidipäästöjä 20 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

Alumiinin valmistus vaatii paljon energiaa, joten uusiutuvan energian, kuten aurinkovoiman, käyttö sen valmistuksessa vähentää hiilidioksidipäästöjä merkittävästi.

Aurinkovoimalla valmistettua alumiinia käytetään ajoneuvojen korien ja voimalinjan komponenttien valmistamiseen. Sähköisen liikkuvuuden kasvaminen tekee alumiinista yhä tärkeämmän materiaalin, sillä keveytensä vuoksi se kompensoi raskaiden akkujen painoa sähkökäyttöisissä ajoneuvoissa.

BMW:n tavoitteena on, että maanteillä on vuoteen 2030 mennessä yli seitsemän miljoonaa sähköistä ajoneuvoa, joista kaksi kolmasosaa on täyssähköisiä. Siirtymässä sähköiseen liikkuvuuteen ajoneuvon elinkaaren hiilidioksidipäästöt muodostuvat ensisijaisesti tavarantoimittajaverkostossa käyttövaiheen sijaan.

Sähkökäyttöisten ajoneuvojen hiilidioksidipäästöt ovat käyttövaiheessa polttomoottorilla toimivia ajoneuvoja pienemmät, mutta akkukennojen ja alumiinin valmistaminen on kuluttaa energiaa erittäin paljon.

Ilman toimenpiteitä ajoneuvokohtaiset hiilidioksidipäästöt kasvavat yli kolmanneksella vuoteen 2030 mennessä.

BMW haluaa pysäyttää tämän kehityksen ja kääntää sen suuntaa. Yhtiön tavoitteena on jopa vähentää hiilidioksidipäästöjä 20 prosenttia ajoneuvoa kohden vuoden 2019 tasoon verrattuna.

Uusiutuvaa energiaa autiomaasta

BMW:llä on jo aiemmin solmittu pitkäaikainen primäärialumiinin toimittajasopimus Emirates Global Aluminiumin (EGA) kanssa. EGA käyttää ensimmäisenä yrityksenä maailmassa aurinkovoimaa myös kaupalliseen alumiinin valmistukseen.

Aluksi se toimittaa näin tuotettua alumiinia ainoastaan BMW:lle. Alumiinin tuottamiseen käytetty sähkö on hankittu aavikolla olevasta aurinkosähköpuistosta Dubain edustalta.

BMW ryhtyy myös lisätoimenpiteisiin kriittisten raaka-aineiden suojelemiseksi. Tavoitteena on lisätä kierrätysresurssien eli niin sanotun sekundaarisen materiaalin osuutta tuotannossa vuoteen 2030 mennessä merkittävästi.

Näin raaka-aineita pystytään hyödyntämään useaan kertaan. Kierrätysraaka-aineiden käyttö vähentää huomattavasti hiilidioksidipäästöjä ja säästää luonnonvaroja.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!