Mitsubishi Outlander PHEV -mallin käytetyt akut hyötykäyttöön

Mitsubishi Motors rakennuttaa Okazakin tuotantolaitoksensa katolle kolmen megawatin aurinkovoimalan. Okazakin tuotantolaitos on Mitsubishin merkittävimpiä sähköautojen tuotantoyksiköitä.

Energian varastoinnissa hyödynnetään Outlander PHEV -mallin käytettyjä akkuja. Akustojen yhteenlaskettu varastointikapasiteetti on noin yksi megawattitunti.

Vuonna 2020 valmistuvan aurinkovoimalan teho on kolme megawattia, ja jatkossa tehoa on tarkoitus kasvattaa. Jo valmistuessaan se on Japanin suurimpia syöttötariffin piiriin kuulumattomia voimaloita.

Aurinkosähkön käyttö vähentää Okazakin tuotantolaitoksen hiilidioksidipäästöjä noin 1 600 tonnilla vuodessa. Lisäksi sen avulla voidaan vastata tehtaan sähkönkulutuspiikkeihin.

Uusi energiajärjestelmä kytketään myös Okazakin kaupungin verkkoon, jotta mahdollisen luonnonkatastrofin aikana tehdas pystyy turvaamaan sähkönsyötön kaupungin evakuointikeskukseen.

Maaliskuussa 2019 Mitsubishi esitteli Dendo Drive House -teknologian (DDH), joka mahdollistaa sähkö- tai hybridiauton liittämisen osaksi kodin sähköverkkoa.

DDH-järjestelmässä energiaa voidaan tarpeen mukaan tuottaa aurinkovoimalla, varastoida auton akustoon ja käyttää joustavasti joko liikkumiseen tai kotona.

Okazakin tehtaan uuden voimalan tarkoitus on ulottaa tällaisen hajautetun energiantuotannon hyötyjä yhä laajemmalle yhteiskuntaan.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän