Yhä useampi autonvalmistaja siirtyy toimitiloissaan aurinkosähköön

Yhä useampi autoalalla toimiva yhtiö siirtyy käyttämään aurinkosähköä kiinteistöissään. Nyt Škoda Auto kertoo uudesta projektista Tsekeissä.

Škoda Auto on asentanut aurinkopaneelit Mladá Boleslavin lähellä Kosmonosyssä sijaitsevan huolto- ja koulutuskeskuksensa katolle.

Näiden paneelien yhteispinta-ala on yli 2 200 neliömetriä, ja paneelit tuottavat ympäristöystävällistä energiaa yli 450 megawattituntia vuodessa.

Uudella aurinkokennojärjestelmällä Škoda pystyy kattamaan lähes 25 prosenttia Kosmonysyn keskuksen sähköntarpeesta. Ratkaisulla toteutetaan GreenFuture-strategiaa, jonka kehyksessä Škoda Auto kehittää kaiken toimintansa ympäristövastuullisuutta.

Paneelit on Kosmonosyssä sijoitettu viiden rakennuksen katolle. Katoille asennettujen aurinkopaneeleiden lisäksi Škoda tuottaa sähköä vastikään rakennetun Solar Carportin aurinkokennoilla.

Kuva: Skoda.

Aurinkopaneeliyksiköiden ja sähköä varaavien akkujen lisäksi aurinkosähkön tuottamisjärjestelmässä tarvitaan ukkosenjohdattimet, palovaroitinjärjestelmä ja vastaava kaapelointi sekä Škoda Auton dataverkkoa varten matalajännitelaitteisto ja varavirtajärjestelmä.

Katso tästä muita juttuja aurinkosähköstä.

Aurinkosähkölaitteiston rakentamiseen investoitiin noin 1,1 miljoonaa euroa.
Investointisummasta 60 prosenttia saatiin tukirahoituksena Euroopan Unionilta ja Tšekin tasavallan kauppa- ja teollisuusministeriön alaisesta yritysten kilpailukykyä edistävästä OPPIK-innovaatiotukiohjelmasta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän