Jari Huttunen ajaa asfalttirallin Tshekissä

Ralliautoilija Jari Huttusen kilpailutauko päättyy viikonloppuna Tshekissä ajettavassa Bohemia-rallissa.

Suomalaiskuljettaja osallistuu kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kilpailuun puolalaisen 2Brallyn Hyundai i20 R5-autolla.

Huttusella on koronapandemian takia takanaan pitkä kilpailutauko. Alun perin hänen piti osallistua Puolan mestaruussarjaan, jonka oli määrä käynnistyä huhtikuussa, mutta kilpailukalenterien muutosten myötä tositoimiin päästään vasta nyt. Pitkä tauko ei ole kuitenkaan vienyt ajohaluja, todetaan Huttusen tiedotteessa.

– Hienoa päästä jälleen ajamaan kilpaa. Lajiharjoittelua eli ajamista ei ole talven jälkeen juurikaan ollut, mutta kyllä miehistön pitäisi olla hyvässä iskussa. Asfalttivauhti on arvoitus, sillä edellinen pitkä asfalttiralli oli vuonna 2018 Saksassa, sen jälkeen olen ajanut vain yhden lyhyen asfalttikisan Puolassa viime vuoden lopulla.

Huttunen kilpailee Bohemia-rallissa samalla autolla, jolla hän nappasi helmikuussa WRC3-luokan voiton Ruotsin MM-rallissa. Autoa on hiottu asfaltille sopivaksi kahden päivän testeissä Puolassa. Huttunen oli 160 kilometrin testirupeaman päätteeksi tyytyväinen autoon.

– Ruotsissa auto meni hienosti, mutta olosuhteet olivat siellä totta kai hyvin erilaiset. Saimme mielestäni asfalttisäädöt hyvin kohdalleen ja vauhti parani testeissä koko ajan. Lauantaina nähdään, miten hyvin auto osuu käteen erikoiskokeilla.

Viikonlopun tavoitteena on Huttusen mukaan saada ehjä kisa ja samalla testata omaa vauhtia asfaltilla pitkän tauon jälkeen.

Bohemia-ralli on sekä Huttuselle että Lukalle uusi haaste, sillä kokemusta kisan olosuhteista ei ole.

– Tämä on Skodan kotikisa ja pitkän linjan Skoda-kuljettaja Jan Kopecky menee täällä varmasti kovaa, joten siinä on yksi selvä vauhtimittari. Muutoin en tiedä etukäteen kisasta tai muista kilpakumppaneista paljoakaan. Sen verran olen kuullut, että näillä erikoiskokeilla pito vaihtelee paljon, joten tarkkana saa olla. Ehjää suoritusta lähdemme hakemaan ja katsotaan miten korkealle vauhtimme riittää.

Mlada Boleslavin kaupungin ympäristössä ajettavan Bohemia-rallin reitillä on 18 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä ajetaan yhteensä 157.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!