Jaguarin I-Pace-sähköautoon lisää toimintamatkaa päivityksen avulla

Jaguar tarjoaa nyt I-Pace-auton omistaville ilmaisen päivityksen, joka Jaguarin tiedotteen mukaan voi lisätä toimintamatkaa 20 kilometriä.

Jaguar käynnisti vuonna 2018 I-Pace eTrophy sarjan – maailman ensimmäisen sarjatuotantomalleihin perustuvien täyssähköautojen kansainvälisen kilpailusarjan.

Sarja vie täyssähkö SUV:n Jaguarin mukaan äärimmäisiin käyttöolosuhteisiin, ja ensimmäinen kilpailukausi antoi kriittisiä oppeja akuston ja vääntömomentin hallintajärjestelmien kestävyydelle ja lämmönhallinnalle.

Lue tästä muita juttuja sähköautoista.

Jatkuvassa pyrkimyksessä parantaa asiakaskokemusta, Jaguar-insinöörit ovat myös analysoineet tietoja yli 80 miljoonasta kilometristä todellisia ajomatkoja ympäri maailmaa.

Auton suorituskyvyn jokainen osa-alue otetaan huomioon järjestelmien optimaalisen suorituskyvyn hyödyntämiseksi ja tehokkuuden maksimoimiseksi.

Insinöörit ovat käyttäneet Jaguar I-Pace eTrophy kilpasarjasarjassa hyödynnettyjä edistyksellisiä teknisiä oivalluksia akusto-, lämmönohjaus- ja nelivetojärjestelmien hallinnan optimoimiseksi, joilla voidaan parantaa koko sähköisen voimalinjan tehokkuutta.

Nelivetoinen I-Pace on Jaguarin ensimmäinen täyssähköauto ja sen toimintamatka on jopa 470 km 90kWh: n litium-ioni-akun yhdellä latauksella (WLTP-sykli).

Vaikka uusi ohjelmistopäivitys ei muuta virallisesti sertifioitua toimintamatkaa, eTrophy-analyysin avulla kehitetyt marginaaliset hyödyt antavat Jaguarin tiedotteen mukaan asiakkaille mahdollisuuden jopa kahdeksan prosentin parannukseen käyttöolosuhteiden mukaan. Tämä vastaa potentiaalista 20 km:n käytännön toimintamatkan lisäystä.

eTrophy-sarjasta johdetut muutokset sisältävät:

  • Neliveto: Muutokset etu- ja takamoottorien vääntömomentin jakoon tuottavat paremman tehokkuuden ajettaessa ECO-tilassa – järjestelmä tuottaa silti jatkuvan nelivedon
  • Lämmönhallinta: Hienosäädöt lämmönhallinnan ohjausjärjestelmässä parantavat aktiivisen säleikön toimintaa, sulkemalla säleikkö useammin aerodynaaminen suorituskyky paranee
  • Akun kapasiteetti: Päivitykset antavat akun käydä alhaisemmassa varaustilassa kuin aikaisemmin vaikuttamatta ajettavuuteen, kestävyyteen tai suorituskykyyn

Muita parannuksia ajomatkojen data-analyysin pohjalta:

  • Regeneratiivinen jarrutus: Ajoneuvon jarrut keräävät energiaa tehokkaammin, kun akun varaus on suuri ja jarrutusenergian talteenottoa on lisätty pienemmillä ajonopeuksilla, jolla parannetaan tehokkuutta ja toimintamatkaa.
  • Toimintamatkalaskuri: Ennustetun toimintamatkan laskenta-algoritmin muutokset tuottavat tarkemman ja johdonmukaisemman arvion auton toimintamatkasta, samalla kun se huomioi paremmin yksilön ajotapaa.

Asiakkaita pyydetään varaamaan huollon ajankohta Jaguar -jälleenmyyjältä ilmaista ohjelmistopäivitystä varten. Laaja-alaiset muutokset mahdollistavat myös parannetun ohjelmiston etäpäivitystoiminnon (software-over-the-air SOTA).

Uusimman ohjelmiston myötä entistä useammat ohjainyksiköt autossa voivat vastaanottaa etäpäivityksiä tarjoamalla jatkuvia parannuksia asiakaskokemukseen.

I-Pacen viimeisintä tekniikkaa edustava 90 kW:n litiumioniakku tuottaa urheiluauton suorituskykyä 0-100 km/h kiihtyvyydellä 4,8 sekunnissa sekä käytännöllisyyttä 470 km:n toimintamatkalla (WLTP).

0–80 prosentin latausaika 40 minuuttia 100 kW DC-pikalatauksella. AC-latauksessa (7 kW) se saavuttaa saman varaustilan hieman yli 10 tunnissa.

Jaguar mahdollistaa asiakkailleen Euroopan kattavan latausverkoston. Tällä hetkellä palveluun kuuluu Suomessa jo yli 1 200 julkista latauspistettä ja Euroopassa yhteensä 110 000. Jaguar Plugsurfing-palvelu mahdollistaa useiden eri operaattoreiden latauspisteiden käytön yhdellä asiakkuudella.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!