Ilmari Korpivaara kuudes ja kolmas GT4 -sarjassa Nurburgringillä


4.7.2018 22.50

Ilmari Korpivaara oli saksalaisen ajoparinsa Benjamin Mazatisin kanssa kuudes ja kolmas viikonloppuna Nürburgringilla Saksassa ajetussa rata-autoilun GT4 Central European Cup –sarjan kolmantena kilpailuviikonloppuna.

Kilpailutapahtuma oli yhdessä FIA European Truck Racing Championship sarjan kanssa ja legendaarisella Nurburingin radalla oli yli 120.000 katsojia paikalla.

Lauantai aamun aika-ajoista lähtien kilpailu kärkipaikoista oli todella tasaväkistä. Korpivaara onnistui erittäin hyvin aika-ajoissa ollen kolmas, vain kahden tuhannesosan turvin.

Ajopari Mazatis onnistui myös hyvin aika-ajoissa ollen neljäs.

Ensimmäisessä kilpailulähdössä Korpivaara otti kolmannesta lähtöruudusta loistavan lähdön ja pääsi haastamaan kärkipaikkaa ensimmäisessä mutkassa.

Kilpailun edetessä Korpivaara joutui kuitenkin taipumaan kaksi sijaa.

Vain 1-2 kierrosta ennen suunniteltua varikkopysähdystä Korpivaara ajoi tiukkaa kilvanajoa tallikaverinsa kanssa neljäntenä.

– Sijoituksemme ensimmäisessä kilpailulähdössä oli lopulta kuudes luokassa, Korpivaara toteaa.

Sunnuntain toiseen kilpailulähtöön Korpivaaran ajopari Mazatis starttasi neljännestä lähtöruudusta ja ajoi hyvän ja varman suorituksen tuoden auton varikkopysähdykselle neljäntenä. Näistä asetelmista Korpivaara aloitti 9,8 sekunnin takaa-ajon kärkeen.

Maalissa Korpivaara oli kolmantena vaivaiset 0,030 sekuntia toisesta sijasta ja vain 3,368 sekuntia voittajasta.

Sarjan taituttua puoliväliin Nürburgringilla Korpivaara on ajoparinsa kanssa kolmannella sijalle Pro-Am luokassa. Seuraava osakilpailu ajetaan Slovakiaringin moottoriradalla Slovakiassa elokuun 17.-19. päivinä.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here