Hurja määrä taksiliikennelupia peruttu puuttuneen Y-tunnuksen takia

Taksiliikenneluvan myöntämisen edellytyksiin tuli muutoksia toukokuun alusta 2021 alkaen. Yhdeksi uudeksi taksiliikenneluvan myöntämisen edellytykseksi tuli tuolloin Y-tunnus.

Uusi vaatimus koski myös niitä taksiliikenneluvan haltijoita, joiden liikennelupa oli myönnetty ennen lakimuutoksen voimaantuloa. Luvanhaltijoilla oli elokuun alkuun saakka aikaa hankkia Y-tunnus, jos tunnus vielä puuttui.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom valvoo taksiliikenneluvan haltijoita ja luvan myöntämisen edellytysten täyttymistä. Y-tunnusta koskevassa valvonnassa todettiin, että tunnus puuttui elokuussa 2021 vielä noin 700 taksiliikenneluvan haltijalta.

– Näille toimijoille lähetettiin selvityspyyntö puuttuvasta Y-tunnuksesta ja asetettiin määräaika tunnuksen hankkimiseksi uhalla, että lupa peruutetaan, jos puutetta ei asetetussa määräajassa korjata. Valvonnan lopputuloksena olemme peruuttaneet 520 taksiliikennelupaa, koska luvanhaltija ei korjannut Y-tunnusta koskevaa puutetta. Lisäksi 101 liikennelupaa on peruutettu luvanhaltijan omasta pyynnöstä. Y-tunnuksen hankki asettamassamme määräajassa 76 luvanhaltijaa, kertoo Traficomin ammattiliikennepalvelun päällikkö Sari Veija.

Seuraavana valvontakohteena taksiliikenteen yrittäjäkoetta koskeva vaatimus

– Traficomin taksiliikenneluvan haltijoihin kohdistuva rekisterivalvonta tulee seuraavaksi kohdistumaan ammatillisen pätevyyden vaatimukseen. Taksiliikenneluvan myöntämisen edellytyksenä on ollut toukokuusta 2021 alkaen myös taksiliikenteen yrittäjäkoe. Tämä vaatimus koskee myös luvanhaltijoita, kertoo Veija.

Taksiliikenneluvan haltijoiden tulee täyttää ammatillisen pätevyyden vaatimus viimeistään 1.5.2022.

Tämän hetkisen tiedon mukaan yrittäjäkoe on suorittamatta vielä tuhansilta taksiliikenneluvan haltijoilta ja liikenteestä vastaavilta henkilöiltä.

– Yrittäjäkokeeseen ja tarvittaessa sitä edeltävään koulutukseen kannattaa pyrkiä mahdollisimman pian, jotta vaatimus tulisi täytettyä ennen toukokuun alkua, Veija kehottaa.

Tietoa yrittäjäkoulutuksesta ja koetta järjestävistä koulutusorganisaatioista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

  1. Nyt alkaa olla kohdillaan taksilupien ja kuljettajavaatimusten osuus taksien osalta. Berner ehti pilaamaan koko taksiliikenteen maineen ja nyt saattaa olla että se hiljalleen palautuu.

  2. Karmeaa, kun tällainen itsestään selvyys miten tässä käy, pitää taas kokea kantapään kautta kalliisti! Vanha systeemi oli luotettava ja edullinen! Ei ole B:tä näkynyt sen koommin näillä kulmilla! Moni muukin asia on mennyt pieleen, kuten poliisien työskentely maaseudulla. Sekin varmaan palaa vielä lähes entiselleen, onhan ”kyläpoliiseista” jo puhuttukin. Päättäjät, päättäjät, miksi maksatatte kaikki ”uudistukset” maakunnalla?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!