Hondalla nyt kaksi hybridimallia — ja lisää tulossa ensi kuussa

Honda julkisti Frankfurtin autonäyttelyssä Honda e -sähköautonsa.

Honda e on valmistajansa ensimmäinen Euroopassa myytävä sähköauto, mutta jo aiemmin on tehty sähkömoottorista Jazzia.

Sähköistetyt mallit ovat olleet Hondan mallistossa jo pitkään aina ensimmäisestä vuonna 1999 esitellystä Insightista alkaen. Suomessakin on myyty tuhansia Honda hybrideitä.

Tällä hetkellä Hondan mallistossa ovat CR-V Hybrid ja NSX, joissa käytetään kahta erilaista  voimalinjaa.

Hondan CR-V -mallin i-MMD -voimalinjassa (Intelligent Multi Mode Drive) on kaksi sähkömoottoria, Atkinson-periaatteella tehokkaasti toimiva bensiinimoottori, litiumioniakku ja kiinteävälityksinen vaihteisto.

Järjestelmän saa sekä etu- että nelivedon yhteyteen. Ajaja voi valita, liikkuuko hän pelkästään sähköllä, bensiinillä vai hybridillä.

Taajamassa edetään pääosin hybriditilassa tai sähköllä. Maantiellä sen sijaan on tehokkaampaa liikkua bensiinimoottorilla.

Honda NSX todistaa että hybridivoimalinja sopii erinomaisesti urheiluautoon. Hondan kehittämässä SH-AWD-järjestelmässä (Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive) on takana yksi sähkömoottori ja edessä kaksi sähkömoottoria sekä 3,5-litrainen V6-keskimoottori.

Hondalta on odotettavissa lisää uutuuksia ja sähköistettyjä malleja vielä tämän syksyn kuluessa, sillä lokakuussa on vuorossa Tokion autonäyttely.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here