Formulalupaus Simo Laaksonen FIA:n uuteen Formula 3-sarjaan

Nuori suomalainen formulalupaus Simo Laaksonen, 20, ajaa kaudella 2019 FIA Formula 3-sarjaa hollantilaisen MP Motorsportin kuljettajana.

Alkavalle kaudelle uudistuneeseen FIA Formula 3-sarjaan yhdistettiin Euroopassa aiemmin kilpailtu kansainvälinen FIA F3- ja formula ykkösten osakilpailujen yhteydessä ajettu GP3 -sarja.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Laaksonen sanoo, että hänen sekä taustajoukkojen ensisijainen tavoite oli jatkaa uraa formula ykkösten yhteydessä kilpailtavassa Formula 3-sarjassa.

– Haastavien tallipaikkaneuvottelujen jälkeen MP Motorsport oli se tiimi, johon tie löytyi. Hyvillä fiiliksillä kauteen totta kai lähdetään. Meillä on uudet autot ja moottorit, ja uusi kausi, johon lähden viime kaudesta oppineena parantamaan. Pirellin renkaista on jo kokemusta ja tiedän miten ne toimivat.

Formula ykkösten GP-osakilpailujen yhteydessä kilpailtavaan uuteen sarjaan FIA valitsi F3- ja GP3 -sarjoista viisi parasta tiimiä, joiden autoja ajaa kolme kuljettajaa.

Näin alkavalla kaudella Formula 3-lähtöruudukossa nähdään kaikkiaan 30 autoa, jotka kilpailevat kunkin kilpailuviikonlopun aikana kaksi kilpailulähtöä.

Sarjassa kaikki kuljettajat ja tiimit kilpailevat täysin uudella Formula 3-autolla, jonka rungosta vastaa italialainen Dallara ja kuusisylinterisestä 3,4-litran vapaasti hengittävästä kilpamoottorista (380 hv) ranskalainen Mecacrome. Sarjan rengastoimittaja on italialainen Pirelli.

Länsi-Suomen Marttilasta kotoisin oleva Simo Laaksonen on ajanut aikaisemmin formuloita Ranskassa Formula Academy -sarjaa, Saksassa ADAC F4-sarjaa, Euroopan F3 Open-sarjaa ja viime kaudella formuloiden GP3-sarjaa.

Uusi FIA Formula 3 -sarja käynnistyy Espanjan Barcelonasta toukokuussa.

FIA F3 -osakilpailut:

10.- 12.5. Barcelona, Espanja

21.- 23.6. Le Castellet, Ranska

28.- 30.6. Red Bull Ring, Itävalta

12.- 14.7. Silverstone, Iso-Britannia

2.- 4.8. Hungaroring, Unkari

30.8.- 1.9. Spa-Francorchamps, Belgia

6.- 8.9. Monza, Italia

27.-29.9. Sochi, Venäjä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!