Ford tuo tänä vuonna markkinoille Puma-katumaasturin

Ford julkaisi tänään ensimmäiset kuvat Ford Pumasta – SUV-vaikutteisesta kompaktista crossover-mallista.

Vuoden lopulla myyntiin tuleva Puma valmistetaan Fordin kokoonpanotehtaalla Romanian Craiovassa, joka vuonna 2008 tehtyjen 1,5 miljardin euron investointien jälkeen toimii äärimmäisen tiukkojen laatu- ja kokoonpanovaatimusten mukaisesti.

Ford Puman ensimmäinen kuva paljastaa merkittäviä muotoilupiirteitä, kuten persoonalliset lokasuojan päälle sijoitetut ajovalot ja voimaa uhkuvat, aerodynaamiset crossover-mallille tyypilliset mittasuhteet. Pumassa on 456-litrainen tavaratila.

Puman innovatiivinen, muunneltava tavaratila on kehitetty asiakkaiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella. Sen syvään, monikäyttöiseen tavaratilaan mahtuu helposti vaikkapa kaksi golfbagia pystyasennossa.

Fordin EcoBoost-hybriditekniikka parantaa Puman polttoainetaloudellisuutta. Tehoa moottorissa on enimmillään 155 hevosvoimaa.

Hihnakäyttöisellä integroidulla laturilla (BISG) voidaan ottaa talteen jarrutuksessa ja moottorijarrutuksessa normaalisti hukkaan menevä energia ja ladata sillä ilmajäähdytteistä 48 voltin litiumioniakkua.

BISG toimii myös sähkömoottorina, joka on saumattomasti integroitu pienikitkaiseen kolmisylinteriseen 1,0 litran EcoBoost-bensiinimoottoriin ja täydentää tarvittaessa sen vääntöä varastoimallaan energialla.

Tämä vähentää bensiinimoottorin tehontarvetta ja säästää polttoainetta ja lisää koko voimalinjapaketin yhdessä tuottamaa vääntömomenttia ja suorituskykyä.

Puma on osa Fordin laajentuvaa eurooppalaista SUV-mallien ja SUV-vaikutteisten crossover-mallien valikoimaa, joihin kuuluvat Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge ja eilen Fordin ”Go Further” ‑tapahtumassa ensiesitelty täysin uusi Explorer ladattava hybridi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän