F1-veneet: Seliö taisteli itsensä kakkoseksi

Autotoday

23.4.2017 19.05

Sami Seliö on sijoittunut F1-veneiden MM-sarjan avausosakilpailussa Portugalissa toiseksi. Kilpailun voittoon ajoi lajin hallitseva maailmanmestari Ranskan Philippe Chiappe.

Seliön tallikaveri Filip Roms joutui keskeyttämään ohjaamon asennetun incar-kameran irtoamisen takia.

F1-veneiden kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö oli päivän kuljettaja Portugalin Portimaossa. Seliö osoitti omaavansa lujan luonteen ja hyvät kilpailuhermot, kun suomalaiskuljettaja nousi yhdeksännestä lähtöruudusta Portugalin GP:ssa toiseksi.

Seliö koki kovia kovan tuulen takia sunnuntaiaamupäivälle siirretyissä aika-ajoissa, jossa suomalaiskuljettaja kärsi Baba F1-veneen polttoaineensyöttöhäiriöstä.

Aika-ajon yhdeksäs sija oli Seliölle iso pettymys, mutta myöhemmin iltapäivällä ajetun kakkossijan jälkeen ilmeet suomalaisleirissä olivat selvästi iloisemmat.

– Hyvä avaus kauteen. Olen omaan ajooni ja tiimini tekemiseen todella tyytyväinen, mutta en aivan jokaisen kanssakilpailijan suorituksiin. Kierroksella ohitettavat aiheuttivat turhan monen kierroksen ajan edessäni hämminkiä. Jotkut jopa peittelivät edessäni. Näin (Philippe) Chiappen jo muutaman kerran edessäni, mutta en päässyt kovasta yrityksestä huolimatta kertaakaan ohitusetäisyydelle.

Incar-kamera pysäytti Romsin

Seliön tallikaveri Filip Roms kärsi aika-ajoissa samasta ongelmasta Seliön kanssa, 14 ruudusta kilpailuun startannut Roms oli noussut kilpailun puolivälissä jo seitsemänneksi, kun radan pääsuoralla meno hyytyi: sarjan promoottorin tv-ryhmän ohjaamoon asentama incar-kamera irtosi ja putosi suoraan moottorin niin sanotun tappokytkimen päälle. 

Kamera katkaisi Romsin veneen moottorin polttoaineensyötön hetkellisesti, mutta ehti aiheuttaa keskeytyksen.

– Kun täydestä vauhdista ja moottorin huippukierroksilla polttoaineensyöttö yhtäkkiä katkeaa niin se jättää varmasti jälkensä kilpamoottoriin. Kamera putosi suoraa katkaisijan päälle ja moottori kävi hetken aikaa ilman bensaa. Kun sain kytkettyä pumput uudelleen päälle niin moottori ei enää vetänyt kunnolla, joten oli keskeytettävä.

Kalle Viippo F4-S-luokassa kolmas

Mad-Croc Baba Racingin Kalle Viippo, 18, sijoittui F4-S –luokan kauden avauksessa kolmanneksi. Ruudusta yhdeksän kisaan startannut forssalaiskuljettaja teki alun vaikeuksien jälkeen hienon nousun palkintopallille.

Viime kaudella F4-luokassa MM-pronssia ajanut Viippo ei ollut ennen tätä päivää ajanut metriäkään Baban F4-venettä, joten suoritus oli hieno.

– Aika-ajoissa huomasimme, että moottori oli liian korkealla. Pudotimme sitä kisaan ja ajo kulki paremmin. Hyvä tulos siihen nähden, että ennen kisaa pääsin Baba-veneelläni ensimmäistä kertaa veteen tänään. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Viippo totesi.

F1-veneiden MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kesä-heinäkuun vaihteessa Evianissa Ranskassa.

F1-veneet, Portugalin GP, Portimao:

1. Philippe Chiappe (FRA) CTIC F1 Shenzhen China 50 kierrosta

2. Sami Seliö (FIN) Mad-Croc Baba Racing + 12,88

3. Duarte Benavente (POR) F1 Atlantic Team + 1 kierros

4. Alex Carella (ITA) Team Abu Dhabi + 1 kierros

5. Bartek Marszalek (POL) Blaze Perfomance + 2 kierrosta

….

10. Filip Roms (FIN) Mad-Croc Baba Racing – keskeytys

4-S-luokka

1. Jeremy Brisset (FRA) F1 Team Atlantic 20 kierrosta

2. Sebastian Haugaard (DEN) Team Sweden + 12,56

3. Kalle Viippo (FIN) Mad-Croc Baba

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here