F1-veneet: Molemmat suomalaiset pisteille Abu Dhabissa – Seliö palkintopallille

F1-veneiden kaksinkertaisen maailmanmestarin Sami Seliön takkuinen kausi sai vihdoin kauden toiseksi viimeisessä MM-osakilpailussa uuden suunnan, kun Mad-Croc Baba Racingin suomalaiskuljettaja rynnisti Abu Dhabin GP:ssa kolmanneksi.

Ruudusta 10. kilpailuun startannut Seliö sai huippulähdön ja nousi kahden ensimmäisen käännöksen jälkeen jo neljänneksi.

Kun kilpailun puolivälissä toisena ajanut Ruotsin Erik Stark keskeytti moottoririkon seurauksena niin suomalaiskuljettaja nousi palkintopallisijalle, jonka hän piti maaliin saakka.

Palkintopallisijoitus oli Seliölle MM-uran 47:s. Kilpailun jälkeen suomalaiskuljettaja oli tyytyväinen mies.

– Kerrankin potkurivalinta osui ihan nappiin. Vene irtosi lähtölaiturilta todella hyvin. Edessä ei ollut mitään hässäkkää, joten toisen kääntöpoijun jälkeen huomasin että tässähän taistellaan vielä palkintopallisijoituksista.

Tallikaveri Filip Roms sijoittui eilisessä aika-ajossa sijalle 15, mutta moottorivaihdon takia suomalaiskuljettaja pudotettiin viimeiseen lähtöruutuun. Roms nousi ensimmäisen kierroksen aikana kaksi sijaa, jonka jälkeen suomalaiskuljettajan nousua hidasti tukkoinen moottori.

– Ei tämäkään kone vetänyt oikein mihinkään. Kun vene kisan edetessä keveni polttoainelastista niin sen kulku ei silti parantunut. Tässä kisassa hyvää oli yksi MM-piste ja maaliin ajaminen, Roms totesi.

F1-veneiden MM-sarja jatkuu viikon kuluttua Arabiemiraattein Sharjahissa. Kauden päätösosakilpailu ajetaan lauantaina 15. joulukuuta alkaen klo 14:00 Suomen aikaa.

F1-veneet Abu Dhabi GP, Arabiemiraatit:
1. Thani Al Qemzi (UAE) Team Abu Dhabi 48 kierrosta
2. Peter Morin (FRA) CTIC F1 China + 0,91
3. Sami Seliö (FIN) Mad-Croc Baba Racing + 31,43
….
10. Filip Roms (FIN) Mad-Croc Baba Racing + 4 kierrosta

MM-pistetilanne 6/7 osakilpailua:
1. Shaun Torrente (USA) 77
2. Thani Al Qemzi (UEA) 74
3. Erik Stark (SWE) 65
….
7. Sami Seliö (FIN) 19
14. Filip Roms (FIN) 5

!! TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE !!

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!