Esport: Sami-Matti Trogenista maailmanmestari

Lohjalainen rallicrosskuljettaja Sami-Matti Trogen voitti yhden autourheilun Esportin suurimmista palkinnoista.

Suomalaista SET Esports -tiimiä edustava 17-vuotias Trogen varmisti iRacing Rallicross MM -sarjan mestaruuden lauantai-iltana ajetussa kauden viimeisessä osakilpailussa, jossa hän sijoittui toiseksi.

IRacing Rallicross MM -sarja käsitti kaudella 2019 yhteensä yhdeksän osakilpailua. Sarja käynnistyi 5. lokakuuta ja päättyi 30. marraskuuta. Trogen osallistui nyt ensimmäistä kertaa sarjaan, johon hän pääsi mukaan villillä kortilla.

Trogen ajoi sarjassa nelivetoisella Subaru WRX STI Supercarilla. Hän voitti heti ensimmäisen osakilpailun, joka ajettiin Atlanta Motorway Speedway -radalla. Tämän jälkeen hän on pitänyt sarjajohtoa itsellään koko kauden ajan.

Tiimin vahvuutena virtuaalisen ja todellisen ajamisen yhdistäminen

Set Promotion -tallin lanseeraama SET Esport -tiimi aloitti toimintansa kuluvalla kaudella.
Tallin perusajatuksena on yhdistää Esport ja oikea autourheilu. Set Promotion -talli toimii myös rallicrossin MM-sarjassa yhdessä Marcus Grönholmin omistaman GRX-tallin kanssa.

SET Esport on menestynyt vahvasti heti ensimmäisenä kautenaan virtuaalisessa rallicrossissa. Kovatasoisessa sarjassa Trogenin tallikavereina ovat ajaneet Joni Heikkinen ja Tommi Hallman. Kolmikko on saavuttanut kauden aikana useita palkintokorokesijoituksia.

Kolmikolla ura myös oikean autourheilun parissa

Viime vuonna Trogen voitti RX Academyn mestaruuden Renault Clio RS:n ohjaimissa. Voittopalkintona hän pääsi tänä vuonna ajamaan RX2 International -sarjassa, jota ajetaan rallicrossin MM-sarjan yhteydessä. Hän sijoittui lopputuloksissa viidenneksi.

Hallman osallistui tänä vuonna RX Academy -sarjaan, sijoittuen loppupisteissä toiseksi.

Heikkinen puolestaan ajoi ensimmäistä kauttaan oikeassa autourheilussa, Hallmanin tapaan RX Academy -sarjassa.

Heikkisellä on aikaisemmilta vuosilta Esport-tausta, ja kaudella 2018 hän sijoittui iRacing Rallicross MM -sarjassa toiseksi.

Kauden viimeinen osakilpailu katsottavissa YouTubessa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän