Emil Lindholm ajoi Mikkelin SM-rallin voittoon

Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu, SM Vaakuna-Ralli, saatiin päätökseen ja Emil Lindholm pääsi viimein tuulettamaan voittoa niin SM1-luokassa kuin yleiskilpailussakin.

Toiseksi ajoi Teemu Asunmaa, joka sai pidettyä edelleen luokan pistejohdon, ja kolmanneksi Mikko Heikkilä.

Mikkelissä riitti tapahtumaa, kun penkat ja tekniset viat meinasivat koitua useammankin kuljettajan kohtaloksi. SM1-luokassa muun muassa Esa Ruotsalaisella ja Juha Salolla jäi rallimatka kesken tukivarsiongelmiin, ja näin ollen pisteet saamatta.

Lindholmilla pysyi ajo hyvin hallinnassa alusta loppuun, ja maalissa kulta varmistui 14,8 sekunnin erolla Teemu Asunmaahan. Kolmanneksi nousi viimeisellä erikoiskokeella Mikko Heikkilä, joka kävi tiukkaa kamppailua Jarkko Nikaran kanssa.

– Yhtä ja toista on sattunut, nyt tunturin jälkeen tämä tekee hyvää. Ollaan pistekamppailussa hyvin mukana, luo luottoa tulevaan. Tietää, että pystyy voittamaan, Lindholm kertoo tyytyväisenä.

SM2-luokka tarjosi pitkään sekuntitaistelua Riku Tahkon ja Jaro Kinnusen kesken, kunnes Tahko joutui taipumaan vaihdelaatikkoviasta johtuen. Kinnunen vei lopulta voiton lähes puolella minuutilla, kokeneen Ville Hautamäen ajaessa toiseksi. Kolmanneksi sijoittui Jussi Lindberg.

– Tunturi jäi tammikuussa kesken, mutta täytyy sanoa, että olen tosi tyytyväinen tämän päivän suoritukseen. Kaikin puolin oli viisas ajo ja pysyttiin poissa virheistä tänään. Hyvä suoritus toi meille voiton, Kinnunen kertoo maalissa.

– Ikävä kyllä seitsemännellä EK:lla lähti vaihdelaatikosta työntötanko irti ja jäi kakkosvaihde päälle. Siinä tuli turpaan ihan riittävästi ja saimme myöhiä – se meni nyt näin. Ilman tätä olisimme olleet voittokannassa kiinni, mutta Joensuussa ajetan voitosta. Tahko harmittelee.

Lauri Joona voittajaksi jo toistamiseen – Jere Pensas takoi pohja-aikoja

Lauri Joona vei kauden toisen perättäisen voittonsa SM3-luokassa, saalistaen täyden potin pisteitä. Toiseksi ajoi Henri Hokkala ja kolmanneksi Jani Luhtaniemi, joka nosti itsensä podiumille viimeisellä erikoiskokeella.

– Tämä päivä meni hyvin, hyvä kisa kaiken kaikkiaan ja ollaan tyytyväisiä tilanteeseen. Joensuusta haetaan myös hyvää suoritusta. Siellä on paljon kanttipaikkoja, joissa saa mennä kovaa, Lauri Joona iloitsee voittoaan, ennen kuin viikon päästä starttaa Junior WRC -sarjaan Ruotsissa.

Katso tästä muita Ralli SM -juttuja.

Tunturissa voittanut ja väläyttänyt Petteri Jäppinen joutui keskeyttämään SM4-luokassa. Tällä kertaa korkeimmalle korokkeelle pääsi juhlimaan nuori, omien sanojensa mukaan ”kokeilemaan lähtenyt” Tommi Mäkinen, joka päihitti lopulta kokeneen Sami Korvolan niukalla 1,2 sekunnin erolla. Kolmanneksi ajoi Miko Kiminki.

Seuraava Ralli SM -osakilpailu käydään Joensuussa helmikuun lopussa, 28.-29. päivä.

Kilpailun epäviralliset tulokset:

SM1
1. Emil Lindholm 1:03:07,9
2. Teemu Asunmaa +14,8
3. Mikko Heikkilä +44,2

SM2
1. Jaro Kinnunen 1:07:38,1
2. Ville Hautamäki +22,1
3. Jussi Lindberg +39,9

SM3
1. Lauri Joona 1:08:52,8
2. Henri Hokkala +36,5
3. Jani Luhtaniemi +1:45,0

SM4
1. Tommi Mäkinen 1:16:45,1
2. Sami Korvola +1,2
3. Miko Kiminki +33,6

Pisteet 2/6:

SM1
1. Teemu Asunmaa 52p
2. Emil Lindholm 45p
3. Eerik Pietarinen 35p

SM2
1. Jussi Lindberg 40p
2. Anssi Rytkönen 37p
3. Ville Hautamäki 31p

SM3
1. Lauri Joona 59p
2. Aleksi Röyhkiö 32p
3. Sami Pajari 32p

SM4
1. Sami Korvola 43p
2. Petteri Jäppinen 34p
3. Miko Kiminki 28p

Tiimipisteet
1. TGS Skoda Team 93p
2. Ford Motorcraft 91p
3. Porvoon Autopalvelu 56p
4. TGS Worldwide 44p
5. Dynamo 30p
6. Printsport 11p

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here