DHL testaa saksalaista sähköautoa Turun jakeluliikenteessä

Kuva: Turussa kokeillaan jakelua sähköautolla.

Pikakuljettaja DHL Express on aloittanut paketti- ja asiakirjalähetysten noudon ja jakelun sähköautolla Turun keskustassa. Saksalaisvalmisteista sähköistä StreetScooter-jakeluautoa testataan nyt ensimmäistä kertaa Suomen olosuhteissa.

DHL Express on yhteistyökumppanina Turun kaupungin isännöimällä CityHUB-lähijakeluasemalla, joka on osa Citylogistiikan uudet ratkaisut -hanketta.

Lue myös tämä: Ford on aloittanut Deutsche Postin sähköpakettiautojen tuotannon Kölnin tehtaallaan

– Kesällä CityHUB toimi kahden keskusta-alueella liikkuneen pyöräkuriirimme tukikohtana. Tammi-huhtikuun aikana pyörät korvaa sähköauto, eli ympäristöystävälliset jakelut saavat jatkoa. DHL:n ympäristönsuojelutavoitteena on vähentää kaikki logistiikan päästöt nollaan vuoteen 2050 mennessä, ja nouto- ja jakelutoimintojen päästöjen leikkaaminen on tärkeä osa tätä matkaa, kertoo DHL Expressin toimitusjohtaja Oktay Nuri.

Deutsche Post DHL -konserniin kuuluvan StreetScooter GmbH:n valmistamat jakeluautot ovat laajalti konsernin käytössä Saksassa: ajoneuvoja on jo 11 000, ja niillä on ajettu tähän mennessä yhteensä yli 120 miljoonaa kilometriä. Nyt tarkoitus on testata auton toimivuutta Suomen talvessa.

– Konsernin oma sähköauto on suunniteltu nimenomaan postin ja pakettien jakeluun, joten kuormatila on isokokoinen ja kevyttä tavaraa mahtuu kyytiin paljon”, kertoo DHL Expressin operatiivinen johtaja Janne Appel.

– Saksassa auton 40 kWh:n akku ja vajaan 200 km:n kantama ovat riittäneet hyvin keskusta-ajoon ja lyhyisiin siirtymiin. Turun tämänhetkinen leuto alkutalvi ei myöskään ole aiheuttanut ongelmia, mutta todelliseen testiin päästään tietenkin vasta pakkasten tullen. Autoon asennettu telematiikka välittää valmistajalle yksityiskohtaista tietoa mm. ulkolämpötilasta, ajokilometreistä ja akun suorituskyvystä ja auttaa siten jatkokehitystyössä.

DHL Express on Deutsche Post DHL Groupin liiketoimintayksikkö, joka on erikoistunut maailmanlaajuisiin lentopikakuljetuksiin. DHL Express kuljettaa asiakirjoja ja paketteja ovelta ovelle yli 220 maassa ja alueella.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here