DHL Freight ja Volvo Trucks testaavat raskasta sähköautoa pitkän matkan kuljetuksissa

Sähkökuorma-autoja on toistaiseksi käytetty pääasiallisesti lyhyemmän matkan kuljetuksissa kaupunkien keskustoissa ja kaupunkien lähialueilla.

Nyt DHL Freight ja Volvo Trucks ovat aloittaneet pitkän matkan raskaisiin kuljetuksiin keskittyvän yhteistyöhankkeen, joka kattaa maailmanlaajuisesti ensimmäisen pilottitestin täysin sähköiselle kokonaispainoltaan enintään 60 tonnia painavalle Volvo FH -kuorma-autolle.

Maaliskuusta lähtien sähköinen Volvo FH -kuorma-auto liikennöi kahden etäisyydeltään noin 150 kilometrin päässä toisistaan olevan DHL-tavaraliikenneterminaalin välillä Ruotsissa.

Kokeilun aikana Volvo Trucks ja DHL keräävät tärkeää kokemusta ja taustatietoa latausinfrastruktuurista ja sen käyttötarpeista.

Kokeilussa saadaan tietoa muun muassa ajetun matkan, kuorman painon ja latauspisteiden etäisyyksien välisten suhteiden vaikutuksista toisiinsa päivittäisessä maanteiden tavaraliikenteessä ja tulosten perusteella niitä osataan jatkossa suunnitella tarpeet täyttävästi.

Volvo Trucksilla kaupunkijakeluun tarkoitetut Volvo FL Electric ja Volvo FE Electric -täyssähkökuorma-autot ovat nyt jo sarjatuotannossa. Tänä vuonna Volvo Trucksin sähkökuorma-autojen mallisto laajenee myös raskaisiin kuorma-autoihin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here