Kuopion vuonna 2018 tapahtuneen bussiturman esitutkinta valmis

Poliisi on saanut Kuopion Kolmisopessa 24.8.2018 tapahtuneen suuronnettomuuden esitutkinnan valmiiksi ja asia siirtyy syyteharkintaan.

Esitutkinta koskee tapausta, jossa tilausliikenteessä ollut linja-auto suistui Kuopion moottoritien ja Kolmisopen liittymässä junaradalle sillä seurauksella, että linja-autossa olleista neljä henkilöä menehtyi.

Onnettomuudessa loukkaantui kaikkiaan 22 henkilöä, joista 17 oli linja-autossa.

Ennen junaradalle suistumista linja-auto osui henkilöautoihin, jotka olivat pysähtyneinä risteykseen tai olivat ylittämässä risteystä. Näissä törmäyksissä loukkaantui yhteensä viisi henkilöä. Onnettomuudessa loukkaantuneiden vammat olivat eriasteisia.

Onnettomuudessa loukkaantunutta 51 -syntynyttä pohjois-suomalaista miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, neljästä kuolemantuottamuksesta sekä 12 törkeästä vammantuottamuksesta.

Tapauksen tutkinnanjohtajana toimi rikoskomisario Pekka Jäntti.

– Esitutkinnassa on selvitetty muun muassa linja-auton kuljettajan ajokunto ja ajoneuvon kunto. Tutkinnan yhteydessä on linja-autoon sekä tapahtumapaikkaan on tehty laaja tekninen tutkinta. Esitutkinnassa on kuultu luonnollisesti asianosaisia sekä useita todistajia ja asiantuntijoita. Nyt koko paketti on poliisin osalta valmis ja materiaali siirtyy tänään syyteharkintaan. Syyteharkinnan tulee tekemään Syyttäjälaitoksen Itä-Suomen syyttäjäalueen kihlakunnansyyttäjä Heikki Ylisirniö, toteaa Pekka Jäntti.

Katso myös nämä:

Ainakin neljä kuoli ja neljä loukkaantui vakavasti Kuopion bussiturmassa

Poliisilta lisätietoa perjantain bussiturmaan

Bussiturmassa menehtyi kolme naista ja yksi mies

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here