Ford on aloittanut Deutsche Postin sähköpakettiautojen tuotannon Kölnin tehtaallaan

Ford

9.10.2018 23.30

 

Ford aloittaa Kölnin tehtaallaan StreetScooter Work XL -pakettiautojen tuotannon.

Keskikokoluokan sähköpakettiauto perustuu Transitin alustaan, joka valmistetaan Ford Otosan -yhteisyrityksen tehtaalla Kocaelissa Turkissa. Pakettiautossa on täyssähköinen voimansiirto ja StreetScooterin tarpeiden mukaan suunniteltu ja rakennettu kori.

Noin 180 Fordin työntekijää työskentelee kahdessa vuorossa rakentaaksen 16 Work XL -autoa päivässä. Vuosituotanto on 3 500 kappaletta.

Katso myös tämä: Ford Transitin alustalle perustuva sähköpakettiauto esiteltiin Saksassa

Work XL on StreetScooterin malliston suurin pakettiauto, jonka 20 m3:n tavaratilaan mahtuu yli 200 pakettia, ja sen kantavuus on jopa 1 275 kg.

Ford valmistaa pakettiautoa eri sähkömoottori- ja litiumioniakkuvaihtoehdoilla.

Moottori tuottaa tehoa jopa 90 Kw (122 hv) ja maksimivääntö on 276 Nm.

Work XL:n akkukapasiteetti on 76 kilowattituntia, mikä mahdollistaa 200 kilometrin toimintasäteen.
Dieselmoottoreihin verrattuna jokainen tavarankuljetuspakettiauto vähentää CO2-päästöjä 5 tonnia vuodessa ja säästää 1 900 litraa polttoainetta.

Deutsche Post käyttää Work XL -autoja kaupunkien sisäisiin pakettitoimituksiin Saksassa, mutta sähköpakettiautojen toimitukset tulevaisuudessa myös kolmansille osapuolille ovat harkinnassa.

Sähköisellä voimansiirrolla on merkittävä rooli Fordin Europan mallistossa. Yhtiö investoi sähköautoihin 9,5 miljardia euroa ja tuo markkinoille vuoden 2022 loppuun mennessä maailmanlaajuisesti yhteensä 40 sähköautoa. Näistä 16 on täyssähköautoja.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here